RSC Anderlecht start met hartscreening in OLV-ziekenhuis Aalst

Landskampioen RSC Anderlecht heeft vandaag in Aalst een samenwerking voorgesteld die het aangaat met het plaatselijke Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. Op de dienst cardiologie zullen onder meer alle spelers vanaf 14 jaar een tweejaarlijkse hartscreening ondergaan."We willen onze verantwoordelijkheid nemen voor alle spelers en hun familie. Als topclub zien we het als onze opdracht om op het vlak van dit soort preventie de norm te stellen", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Naast de screenings bij de jeugd, zullen de spelers van de A-kern, U21 en 'Purple Talents' (de elitejeugd van de club) regelmatig een meer doorgedreven cardiologisch onderzoek krijgen. Omdat het medisch gezien weinig zin heeft om er op jongere leeftijd aan te beginnen, starten de hartscreenings bij de jeugd pas vanaf 14 jaar. 


"Ik weet dat er binnen onze club een of twee spelertjes zijn, waarvan bekend is dat ze hartproblemen hebben, maar zij worden op dit moment goed begeleid en hun probleem is onder controle", zegt Van Holsbeeck. Ook zal RSCA defibrillators in gebruik nemen. "Iedereen die bij onze jeugdspelers betrokken is, zal een cursus krijgen om dit toestel te kunnen hanteren", zegt Van Holsbeeck. De AED's (automatische externe defibrillator) zullen zowel in het stadion als in het oefencomplex geplaatst worden. 
"Die toestellen zijn heel makkelijk in gebruik en bevatten instructies, waardoor zelfs een leek ze kan hanteren", zegt OLV-cardioloog Peter Peytchev. "Het is in ieder geval een hele eer om met Anderlecht te kunnen samenwerken, en voor zover ik weet is dit uniek in België."

Sport/Voetbalmagazine

hartscreening rsca vanholsbeeck peytchev

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...