RSC Anderlecht start met hartscreening in OLV-ziekenhuis Aalst

Landskampioen RSC Anderlecht heeft vandaag in Aalst een samenwerking voorgesteld die het aangaat met het plaatselijke Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. Op de dienst cardiologie zullen onder meer alle spelers vanaf 14 jaar een tweejaarlijkse hartscreening ondergaan."We willen onze verantwoordelijkheid nemen voor alle spelers en hun familie. Als topclub zien we het als onze opdracht om op het vlak van dit soort preventie de norm te stellen", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Naast de screenings bij de jeugd, zullen de spelers van de A-kern, U21 en 'Purple Talents' (de elitejeugd van de club) regelmatig een meer doorgedreven cardiologisch onderzoek krijgen. Omdat het medisch gezien weinig zin heeft om er op jongere leeftijd aan te beginnen, starten de hartscreenings bij de jeugd pas vanaf 14 jaar. 


"Ik weet dat er binnen onze club een of twee spelertjes zijn, waarvan bekend is dat ze hartproblemen hebben, maar zij worden op dit moment goed begeleid en hun probleem is onder controle", zegt Van Holsbeeck. Ook zal RSCA defibrillators in gebruik nemen. "Iedereen die bij onze jeugdspelers betrokken is, zal een cursus krijgen om dit toestel te kunnen hanteren", zegt Van Holsbeeck. De AED's (automatische externe defibrillator) zullen zowel in het stadion als in het oefencomplex geplaatst worden. 
"Die toestellen zijn heel makkelijk in gebruik en bevatten instructies, waardoor zelfs een leek ze kan hanteren", zegt OLV-cardioloog Peter Peytchev. "Het is in ieder geval een hele eer om met Anderlecht te kunnen samenwerken, en voor zover ik weet is dit uniek in België."

Sport/Voetbalmagazine

hartscreening rsca vanholsbeeck peytchev

Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen

Meer nieuws...