Van Holsbeeck: "Biglia missen we het hardst"

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was gisterenavond te gast bij Extra Time. Hij stelt dat het brandt bij Anderlecht, maar dat er geen crisis is. "Een van onze problemen is dat niemand de rol van Biglia, die nochtans veel kritiek kreeg, weet over te nemen."Na de 0-1-nederlaag tegen Kortrijk loert de crisis toch om de hoek bij Anderlecht. Overdag had Van Holsbeeck coach Van den Brom al uit de wind gezet. En 's avonds in Extra Time gaat de manager dieper in op de oorzaken van de manke vorm.


"Het grootste probleem is dat onze coach op het middenveld nog niet het juiste evenwicht gevonden heeft. Lucas Biglia kreeg altijd veel kritiek, maar hij is de speler die we het meest missen nu. De oudere spelers zijn het probleem. We dachten dat zij op het niveau van vorig jaar zouden spelen. En zeker in de verdediging is een aantal spelers niet in vorm", zegt Van Holsbeeck.Mist Anderlecht een leider? "We hebben geen bepalende speler. Biglia was dat. Tielemans kan op termijn die rol wel vervullen. Op dat vlak is De Zeeuw de grootste ontgoocheling. Hij moest de rol van Biglia overnemen. Dat hij op de bank zit, is een drama. Ik hoop dat hij weer zijn niveau van bij Ajax kan halen. Kljestan? Sacha is een fantastische speler, maar heeft een dienende rol. We mogen niet verwachten dat hij de leiding neemt op het middenveld. Dat is niet zijn sterkste punt."


Herman Van Holsbeeck neemt wel de jonge spelers in bescherming. "Het was van bij het begin van het seizoen een duidelijke keuze om kansen te geven aan de jonge spelers", vertelt Van Holsbeeck.
"Tegen Olympiakos hebben de jongeren  getoond dat ze kwaliteiten hebben. Het duurt iets langer dan we verwacht hadden om een goed evenwicht te vinden, maar coach Van den Brom krijgt tijd. Dat er druk komt na vier nederlagen in tien duels is normaal. We moeten gewoon voortwerken. We hebben vanaf het begin gezegd dat het een overgangsjaar was, al ligt dat altijd moeilijk bij RSCA."

Sporza

vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...