U21 : Anderlecht klopt Cercle met 3-1

De beloften van RSC Anderlecht namen het op maandag 7 oktober 2013 op tegen Cercle Brugge. De wedstrijd, die plaatsvond op de RSCA Foot Academy, eindigde op een verdiende 3-1-overwinning voor de thuisploeg. Abdelhakim Bouhna (2) en Andy Kawaya zorgden voor de paars-witte doelpunten.Anderlecht - die met Samy Bourard, Davy Roef en Anthony Vanden Borre drie A-kernspelers in de basis had lopen - was de meest dominante ploeg in de aanvangsfase van de wedstrijd, maar echt veel doelkansen kwamen daar niet uit voort. Jonathan Kindermans trapte naast en over, een afstandspoging van Samy Bourard werd afgeblokt en Andy Kawaya richtte een vrije trap recht op de bezoekende doelman. Cercle kon daar bitter weinig tegenover stellen, maar op het halfuur stond het wel 0-1 voor de bezoekers. Davy Roef wist een schot niet te klemmen en in de rebound trapte Jilke De Coninck de West-Vlamingen op voorsprong. Paars-Wit reageerde meteen, maar Abdelhakim Bouhna trof het zijnet. Kort voor rust klopte een Cercle-verdediger nog bijna zijn eigen keeper toen hij rakelings naast kopte, maar de bezoekers mochten wel met een voorsprong gaan rusten.
De Brusselaars gingen in de tweede 45 minuten meteen opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar hadden kort voor het uur wel een goeie redding nodig van Davy Roef om in de wedstrijd te blijven. Aan de overkant besloot Jonathan Kindermans een voorzet van Andy Kawaya naast, maar kort na het uur achtte Abdelhakim Bouhna zijn moment gekomen. In een tijdspanne van amper drie minuten zette hij Sporting op een - verdiende - 2-1-voorsprong. De zege kwam nadien niet meer in gevaar. Integendeel zelfs, Samy Bourard mikte over en de Brugse goalie moest nog een knappe redding uit de mouwen toveren om een schot van Samuel Bastien in hoekschop te deviėren. In de slotfase van de match wist Andy Kawaya de overwinning helemaal veilig te stellen toen hij de 3-1 van dichtbij tegen de netten prikte en zo de drie punten verdiend thuis hield.


Opstelling RSCA: Roef, Vanden Borre, D'Alberto, Seck, Matthys, Bastien (84' Isci), Kindermans, Kawaya, Leya Iseka (46' Soumare), Bourard, Bouhna

RSCA.be

beloften rsca

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...