U21 : Anderlecht klopt Cercle met 3-1

De beloften van RSC Anderlecht namen het op maandag 7 oktober 2013 op tegen Cercle Brugge. De wedstrijd, die plaatsvond op de RSCA Foot Academy, eindigde op een verdiende 3-1-overwinning voor de thuisploeg. Abdelhakim Bouhna (2) en Andy Kawaya zorgden voor de paars-witte doelpunten.Anderlecht - die met Samy Bourard, Davy Roef en Anthony Vanden Borre drie A-kernspelers in de basis had lopen - was de meest dominante ploeg in de aanvangsfase van de wedstrijd, maar echt veel doelkansen kwamen daar niet uit voort. Jonathan Kindermans trapte naast en over, een afstandspoging van Samy Bourard werd afgeblokt en Andy Kawaya richtte een vrije trap recht op de bezoekende doelman. Cercle kon daar bitter weinig tegenover stellen, maar op het halfuur stond het wel 0-1 voor de bezoekers. Davy Roef wist een schot niet te klemmen en in de rebound trapte Jilke De Coninck de West-Vlamingen op voorsprong. Paars-Wit reageerde meteen, maar Abdelhakim Bouhna trof het zijnet. Kort voor rust klopte een Cercle-verdediger nog bijna zijn eigen keeper toen hij rakelings naast kopte, maar de bezoekers mochten wel met een voorsprong gaan rusten.
De Brusselaars gingen in de tweede 45 minuten meteen opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar hadden kort voor het uur wel een goeie redding nodig van Davy Roef om in de wedstrijd te blijven. Aan de overkant besloot Jonathan Kindermans een voorzet van Andy Kawaya naast, maar kort na het uur achtte Abdelhakim Bouhna zijn moment gekomen. In een tijdspanne van amper drie minuten zette hij Sporting op een - verdiende - 2-1-voorsprong. De zege kwam nadien niet meer in gevaar. Integendeel zelfs, Samy Bourard mikte over en de Brugse goalie moest nog een knappe redding uit de mouwen toveren om een schot van Samuel Bastien in hoekschop te deviėren. In de slotfase van de match wist Andy Kawaya de overwinning helemaal veilig te stellen toen hij de 3-1 van dichtbij tegen de netten prikte en zo de drie punten verdiend thuis hield.


Opstelling RSCA: Roef, Vanden Borre, D'Alberto, Seck, Matthys, Bastien (84' Isci), Kindermans, Kawaya, Leya Iseka (46' Soumare), Bourard, Bouhna

RSCA.be

beloften rsca

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...