Van Holsbeeck: "Van den Brom niet ter discussie"

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Met 18 op 30 beleeft het zijn slechtste seizoensstart in 15 jaar. Maar Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck behoudt het vertrouwen in coach John van den Brom na de 0-1 tegen Kortrijk. "In januari kunnen we weer een goed team hebben", pleit hij op een speciaal bijeengeroepen persconferentie voor geduld.


Van Holsbeeck kent het Brusselse huis door en door. "Ik ben hier tien jaar en weet hoe het werkt op Anderlecht. Er is nu veel negatiefs rond het team." Van Holsbeeck houdt zijn coach wel uit de wind. "We behouden het volste vertrouwen in hem. Zijn positie staat niet ter discussie. Samen zullen we deze crisis doorstaan."


"We beslisten samen om de sterkhouders (Mbokani, Jovanovic, Biglia,) te laten gaan. Nu gaan we voor de jeugd. Dat loopt iets moeilijker dan verwacht en dus moeten we allemaal samen de gevolgen van onze keuze ondergaan en de gelederen sluiten. Dit is niet de schuld van de coach.""We moeten een objectieve analyse maken. Ik geloof dat je moet stoppen met een trainer als de tenoren in de kleedkamer niet meer achter de trainer staan. En dat is helemaal niet het geval, helemaal niet. Het publiek is ongeduldig en wil een team zien dat wint. We verloren nu vier keer in tien matchen, dat zijn we niet gewoon.""Maar eerlijk gezegd denk ik dat het tot januari in sommige matchen heel goed zal zijn, in andere gemiddeld en in nog andere heel slecht. In januari kunnen we echter de aanpassingen doen die nodig zijn, zodat we dan een goed team hebben. Het voordeel in de competitie als de onze is dat de prijzen in de laatste tien matchen worden uitgedeeld", alludeert de clubmanager op de play-offs. "We gaan nog steeds voor de titel."Gillet en Cyriac, die uitgefloten werden door de eigen fans: "Toen ik na de match in de kleedkamer kwam, had ik te doen met die twee. Het huilen stond hen nader dan het lachen. Vooral Cyriac is zijn zelfvertrouwen helemaal kwijt. Nochtans is hij op de goeie weg na twee loodzware blessures. Maar kijk: als Anderlecht-speler ben je goed betaald en mag je rondrijden in een dikke Mercedes, dus dan moet je ook tegen de kritiek kunnen."


"Er zit veel potentieel in deze jonge groep, maar we missen absoluut iemand zoals Biglia. Die is eigenlijk nog altijd niet vervangen. We haalden voor die positie Milivojevic, maar die is jong en heeft nog tijd nodig om zich aan te passen. Daarom kijken we in januari uit naar versterking, vooral op ons middenveld. Ik zie in Belgiė niemand rondlopen die Biglia kan doen vergeten, dus zullen we in het buitenland moeten zoeken."


"Ik ga met bepaalde jongens samenzitten. Zo'n Milivojevic bijvoorbeeld, die voor het eerst in zijn carričre een dip kent, kan wel een gesprek gebruiken. Aan Van den Brom heb ik vanochtend gezegd dat hij eerst en vooral de achterstand op de concurrentie moet inperken. John is nog een jonge coach, die voor het eerst deze situatie kent en dus gesteund moet worden. In nood kent mijn zijn vrienden, wel: wij zijn de vrienden van John."


Bekijk ook de video

Sporza

vanholsbeeck

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...