Van Holsbeeck: "Van den Brom niet ter discussie"

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Met 18 op 30 beleeft het zijn slechtste seizoensstart in 15 jaar. Maar Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck behoudt het vertrouwen in coach John van den Brom na de 0-1 tegen Kortrijk. "In januari kunnen we weer een goed team hebben", pleit hij op een speciaal bijeengeroepen persconferentie voor geduld.


Van Holsbeeck kent het Brusselse huis door en door. "Ik ben hier tien jaar en weet hoe het werkt op Anderlecht. Er is nu veel negatiefs rond het team." Van Holsbeeck houdt zijn coach wel uit de wind. "We behouden het volste vertrouwen in hem. Zijn positie staat niet ter discussie. Samen zullen we deze crisis doorstaan."


"We beslisten samen om de sterkhouders (Mbokani, Jovanovic, Biglia,) te laten gaan. Nu gaan we voor de jeugd. Dat loopt iets moeilijker dan verwacht en dus moeten we allemaal samen de gevolgen van onze keuze ondergaan en de gelederen sluiten. Dit is niet de schuld van de coach.""We moeten een objectieve analyse maken. Ik geloof dat je moet stoppen met een trainer als de tenoren in de kleedkamer niet meer achter de trainer staan. En dat is helemaal niet het geval, helemaal niet. Het publiek is ongeduldig en wil een team zien dat wint. We verloren nu vier keer in tien matchen, dat zijn we niet gewoon.""Maar eerlijk gezegd denk ik dat het tot januari in sommige matchen heel goed zal zijn, in andere gemiddeld en in nog andere heel slecht. In januari kunnen we echter de aanpassingen doen die nodig zijn, zodat we dan een goed team hebben. Het voordeel in de competitie als de onze is dat de prijzen in de laatste tien matchen worden uitgedeeld", alludeert de clubmanager op de play-offs. "We gaan nog steeds voor de titel."Gillet en Cyriac, die uitgefloten werden door de eigen fans: "Toen ik na de match in de kleedkamer kwam, had ik te doen met die twee. Het huilen stond hen nader dan het lachen. Vooral Cyriac is zijn zelfvertrouwen helemaal kwijt. Nochtans is hij op de goeie weg na twee loodzware blessures. Maar kijk: als Anderlecht-speler ben je goed betaald en mag je rondrijden in een dikke Mercedes, dus dan moet je ook tegen de kritiek kunnen."


"Er zit veel potentieel in deze jonge groep, maar we missen absoluut iemand zoals Biglia. Die is eigenlijk nog altijd niet vervangen. We haalden voor die positie Milivojevic, maar die is jong en heeft nog tijd nodig om zich aan te passen. Daarom kijken we in januari uit naar versterking, vooral op ons middenveld. Ik zie in België niemand rondlopen die Biglia kan doen vergeten, dus zullen we in het buitenland moeten zoeken."


"Ik ga met bepaalde jongens samenzitten. Zo'n Milivojevic bijvoorbeeld, die voor het eerst in zijn carrière een dip kent, kan wel een gesprek gebruiken. Aan Van den Brom heb ik vanochtend gezegd dat hij eerst en vooral de achterstand op de concurrentie moet inperken. John is nog een jonge coach, die voor het eerst deze situatie kent en dus gesteund moet worden. In nood kent mijn zijn vrienden, wel: wij zijn de vrienden van John."


Bekijk ook de video

Sporza

vanholsbeeck

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...