Kouyaté: "De coach is niet de schuldige"

Het is de week van Cheikhou Kouyate niet geweest. Na zijn foutjes tegen Olympiakos mocht vandaag ook 'zijn man' moederziel alleen de enige goal van de wedstrijd inschieten. Trouwens, de volledige verdediging stond weer op wankele benen.


Tegen Olympiakos verbloemde het spel nog vrij veel, maar tegen Kortrijk was zelfs dat er niet. "We moeten onszelf terugvinden", aldus de Senegalees. "Olympiakos speelde ook nog mee in het hoofd. Dat mag niet, maar het was wel zo. We speelden tegen een heel goed georganiseerde ploeg en incasseerden dan ook nog een doelpunt op het slechts mogelijke moment. We moeten dit proberen te vergeten, en zo snel mogelijk."
Hoe goed de organisatie bij Kortrijk was, zo slecht was ze bij Anderlecht. "Dat was inderdaad zo. Crisis? Nee, daar mogen we niet over praten", vond Kouyate. "Het is een heel jonge ploeg en we moeten elkaar nog vinden. Het is aan ons om te tonen dat we de rug weer kunnen rechten, maar het belangrijkste daarvoor is dat we positief blijven."De druk neemt in ieder geval exponentieel toe na het vierde verlies in tien matchen. "Ergens is dat ook normaal. We zitten in een overgangsjaar. Alle leiders zijn vertrokken. Het gaat geen makkelijk seizoen worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we ons gaan herpakken."
Kouyate nam ook zijn coach in bescherming: "De coach moet hier niet als schuldige aangewezen worden. Het zijn de spelers, maar we doen er alles aan om het tij te keren. Dat de supporters ons uitfluiten. Ik begrijp hen, maar het is niet het juiste moment. We hebben hen nu meer dan ooit nodig en fluiten zal ons niet motiveren."Voetbalkrant

kouyate kortrijk rsca

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...