Kouyatť: "De coach is niet de schuldige"

Het is de week van Cheikhou Kouyate niet geweest. Na zijn foutjes tegen Olympiakos mocht vandaag ook 'zijn man' moederziel alleen de enige goal van de wedstrijd inschieten. Trouwens, de volledige verdediging stond weer op wankele benen.


Tegen Olympiakos verbloemde het spel nog vrij veel, maar tegen Kortrijk was zelfs dat er niet. "We moeten onszelf terugvinden", aldus de Senegalees. "Olympiakos speelde ook nog mee in het hoofd. Dat mag niet, maar het was wel zo. We speelden tegen een heel goed georganiseerde ploeg en incasseerden dan ook nog een doelpunt op het slechts mogelijke moment. We moeten dit proberen te vergeten, en zo snel mogelijk."
Hoe goed de organisatie bij Kortrijk was, zo slecht was ze bij Anderlecht. "Dat was inderdaad zo. Crisis? Nee, daar mogen we niet over praten", vond Kouyate. "Het is een heel jonge ploeg en we moeten elkaar nog vinden. Het is aan ons om te tonen dat we de rug weer kunnen rechten, maar het belangrijkste daarvoor is dat we positief blijven."De druk neemt in ieder geval exponentieel toe na het vierde verlies in tien matchen. "Ergens is dat ook normaal. We zitten in een overgangsjaar. Alle leiders zijn vertrokken. Het gaat geen makkelijk seizoen worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we ons gaan herpakken."
Kouyate nam ook zijn coach in bescherming: "De coach moet hier niet als schuldige aangewezen worden. Het zijn de spelers, maar we doen er alles aan om het tij te keren. Dat de supporters ons uitfluiten. Ik begrijp hen, maar het is niet het juiste moment. We hebben hen nu meer dan ooit nodig en fluiten zal ons niet motiveren."Voetbalkrant

kouyate kortrijk rsca

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...