Van den Brom: "Dit hoort bij ploeg in opbouw"

John Van den Brom was aangeslagen na het verlies van zijn team tegen Kortrijk. "Het is moeilijk te accepteren, maar we zullen nog wedstrijden verliezen."


Het was slikken voor de Nederlander John Van den Brom. Na de sterke prestatie tegen Olympiakos, ging zijn ploeg helemaal kopje onder tegen Kortrijk. En dat al voor de vierde keer dit seizoen. "Ik had gehoopt op een vervolg van die goede prestatie, maar het contrast was groot. Ik gaf grotendeels dezelfde jongens het vertrouwen, maar niemand haalde vandaag zijn niveau. De ploeg heeft wel mentaliteit getoond door te blijven knokken voor die gelijkmaker", zegt de Anderlecht-trainer. "Maar er was een gebrek aan scherpte in de afwerking."


"De ene match zijn we goed, maar de andere niet. Dat is een pijnlijke vaststelling, maar het is de harde conclusie die bij een ploeg in opbouw hoort. Dat is misschien moeilijk te accepteren, maar dit hoort er nu eenmaal bij. We zullen nog wedstrijden verliezen, geloof me."Over de wanprestaties van Cyriac en Gillet was de Nederlander kort. "Cyriac was vandaag erg ongelukkig. Na lang wachten krijgt hij zijn kans, maar er lukte weinig vandaag. Dat is voetbal. Aan Gillet twijfel ik niet. Ik ga geen spelers wisselen omdat ze worden uitgefloten. Dit was mijn sterkste ploeg, maar niemand haalde zijn niveau", herhaalt Van den Brom.


Met zijn vierde nederlaag ziet Anderlecht de tegenstand alweer wat verder uitlopen in de Jupiler Pro League. "Dat zijn onze supporters misschien niet gewoon", zegt Van den Brom. "Maar dat hoort ook bij een ploeg in opbouw. " Voor zijn eigen positie vreest Van den Brom naar eigen zeggen niet. "Daar maak ik me nooit zorgen over. Puur op basis van de resultaten zou ik misschien moeten vrezen, maar we weten waarmee we bezig zijn."

vandenbrom kortrijk rsca

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...