Van den Brom: "Dit hoort bij ploeg in opbouw"

John Van den Brom was aangeslagen na het verlies van zijn team tegen Kortrijk. "Het is moeilijk te accepteren, maar we zullen nog wedstrijden verliezen."


Het was slikken voor de Nederlander John Van den Brom. Na de sterke prestatie tegen Olympiakos, ging zijn ploeg helemaal kopje onder tegen Kortrijk. En dat al voor de vierde keer dit seizoen. "Ik had gehoopt op een vervolg van die goede prestatie, maar het contrast was groot. Ik gaf grotendeels dezelfde jongens het vertrouwen, maar niemand haalde vandaag zijn niveau. De ploeg heeft wel mentaliteit getoond door te blijven knokken voor die gelijkmaker", zegt de Anderlecht-trainer. "Maar er was een gebrek aan scherpte in de afwerking."


"De ene match zijn we goed, maar de andere niet. Dat is een pijnlijke vaststelling, maar het is de harde conclusie die bij een ploeg in opbouw hoort. Dat is misschien moeilijk te accepteren, maar dit hoort er nu eenmaal bij. We zullen nog wedstrijden verliezen, geloof me."Over de wanprestaties van Cyriac en Gillet was de Nederlander kort. "Cyriac was vandaag erg ongelukkig. Na lang wachten krijgt hij zijn kans, maar er lukte weinig vandaag. Dat is voetbal. Aan Gillet twijfel ik niet. Ik ga geen spelers wisselen omdat ze worden uitgefloten. Dit was mijn sterkste ploeg, maar niemand haalde zijn niveau", herhaalt Van den Brom.


Met zijn vierde nederlaag ziet Anderlecht de tegenstand alweer wat verder uitlopen in de Jupiler Pro League. "Dat zijn onze supporters misschien niet gewoon", zegt Van den Brom. "Maar dat hoort ook bij een ploeg in opbouw. " Voor zijn eigen positie vreest Van den Brom naar eigen zeggen niet. "Daar maak ik me nooit zorgen over. Puur op basis van de resultaten zou ik misschien moeten vrezen, maar we weten waarmee we bezig zijn."

vandenbrom kortrijk rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...