KV Kortrijk maakt Anderlecht-malaise compleet

Anderlecht heeft zijn vierde nederlaag van het seizoen geslikt. Kortrijk had genoeg aan een doelpunt van Santini om de onmondige landskampioen met het kleinste verschil klein te krijgen.

Anderlecht kon het goede spel van tegen Olympiakos niet herhalen tegen Kortrijk. Een erg fragiele defensie had het moeilijk met de bezoekers, die de beste kansen versierden. Santini kwam echter tot twee keer niet toe tot scoren. Paars-wit zocht een gaatje in de organisatie van Kortrijk, maar er zat weinig overtuiging in het spel van de landskampioen. In zicht van de rust schakelde Anderlecht wel een versnelling hoger, maar Kljestan trof de paal. Op slag van rust was het voor Santini en Kortrijk wel raak. De Kroaat liet Kaminiski kansloos met zijn schot.

Anderlecht probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten, maar Kortrijk bleef levensgevaarlijk op de tegenaanval. De ingevallen Cyriac belichaamde de malaise van de thuisploeg toen hij een uitgelezen mogelijkheid klungelig verkwanselde. Een tactisch bijsturende Van den Brom probeerde in te grijpen, maar de thuisploeg bleef grossieren in slechte passes. Cyriac en De Zeeuw wrongen de moeizaam bij elkaar gevoetbalde kansen voor Anderlecht de nek om. Intussen was Nzolo scheidsrechter Lardot, die met ziekte te kampen kreeg, komen vervangen. In de tweede van zeven minuten toegevoegde tijd kreeg de ongelukkige Cyriac nog de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de spits trapte de bal alleen voor Keet in het zijnet. Anderlecht slikt zo al de vierde nederlaag van het seizoen. Voor Kortrijk is het de eerste keer ooit dat het op Anderlecht kan gaan winnen.

Goal: 45' Santini (0-1)
Anderlecht: Kaminski, N'Sakala, Nuytinck (71' Mbemba), Kouyaté, Gillet, Kljestan (71' de Zeeuw), Tielemans, Praet, Suarez (45' Acheampong), Cyriac, Bruno
Kortrijk: Keet, Oussalah (69' Martin), Tomasevic, Reynaud, Heylen, Capon (61' Chevalier), Pavlovic, Raman (7' De Smet), De Mets, Santini, Coulibaly
Gele kaarten: 23' Capon, 65' De Mets, 77' Pavlovic, 81' Santini
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Sporza

kortrijk jupilerproleague

Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic

Meer nieuws...