Kaminski: "Proto waardig vervangen"

Proto zijn plaats zal ingenomen worden door de 20-jarige Kaminski. Voor de jonge talentrijke doelman de uitgelezen kans om zich te tonen in het Astridpark. "Ik heb nu al meer matchen gespeeld dan vorig seizoen over een gans jaar. Ik zal ontzettend hard werken om Proto op een waardig te vervangen."
En daar heeft ook John van den Brom alle vertrouwen in. "Silvio was belangrijk, maar ik weet dat ik een hele goeie vervanger klaar staan heb", aldus de Nederlander. "Dat bevestigt dat ik gelijk had door hem niet te willen laten vertrekken. Hij heeft lang om een kans geroepen, nu mag hij het laten zien. En daar heb ik alle vertrouwen in. Hij zal waarschijnlijk tot midden november zijn kans krijgen en daar zitten heel wat mooie wedstrijden tussen, ook in de Champions League."


Proto had natuurlijk wel zijn ouderdom en bijkomende ervaring mee. Dat moet Kaminski nu in sneltempo opbouwen. "Ook daar denk ik niet dat er problemen gaan komen", lachte Van den Brom. "Dat is inderdaad een werkpunt en hij zal de verdediging moeten leiden, maar hij is 'goed gebekt' (lacht). Niet op zijn mondje gevallen en dat bedoel ik in de positieve zin hÚ."
Aan vergelijkingen tussen de twee wou Van den Brom niet meedoen. "Het zijn twee andere keepers. Silvio heeft het voordeel van de ervaring, Thomas dat van jeugdig enthousiasme. En ook qua stijl zijn ze niet hetzelfde." Aldus Van den Brom.


De doublure van Kaminski wordt de 18-jarige Davy Roef.

Het Nieuwsblad

kaminski proto roef

Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed ge´ntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"
Anderlecht pakt de Supercup
Maandag 24 juli opent RSCA vernieuwde Webshop
Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France

Meer nieuws...