Jong Anderlecht neemt revanche op Olympiakos

Een dag na de wedstrijd van de eerste ploeg tegen Olympiakos moesten ook de paars-witte U19 het veld op tegen de Grieken. Het verging de jonge garde - die deze partij afwerkte in het Stade Fallon in Woluwe - beter in de UEFA Youth League dan het fanionteam, na 90 minuten voetballen stond een 4-2-score op het bord voor de jongens van René Peeters.Het was wat zoeken in de aanvangsfase van de eerste periode en dus ook even wachten op echte kansen. Paars-Wit had wel het betere van het spel en halfweg de eerste helft kwamen de Brusselaars dicht bij een eerste doelpunt, maar Andy Kawaya vond de onderkant van de lat op zijn weg. Olympiakos kon daar niet veel tegenover zetten al was het tien minuten voor rust na balverlies toch even bibberen voor het paars-witte doel van Xavier Gies, maar het leer kon uiteindelijk weggewerkt worden. Anderlecht kreeg kort voor rust wat het verdiende toen Andy Kawaya een voorzet van Nabil Jaadi tegen de netten trapte : 1-0. Olympiakos kwam luttele minuten later langszij via Vergos Nikolaos, maar Sporting mocht toch met een 2-1-voorsprong gaan rusten dankzij een knap doelpunt van Aaron Leya Iseka.


Al vroeg in de tweede helft liep Sporting verder uit toen Aaron Leya Iseka een hoekschop perfect afwerkte : 3-1. Nabil Jaadi kwam kort voor het uur zelf ook dicht bij een doelpunt, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. Het bleek slechts uitstel want - opnieuw - Aaron Leya Iseka knalde vanop afstand hard binnen : 4-1. Aan de overkant kwam goalie Xavier Gies nog twee keer goed tussen, eerst wist hij een kopbal te klemmen en tien minuten voor tijd pakte hij uit met een knappe voetreflex, maar kort voor affluiten moest hij zich gewonnen geven op een schot van Garefalakis Konstantinos : 4-2. Intussen had Mohamed Soumare aan de overkant nog over getrapt, de ingevallen Youri Lapage dwong de bezoekende keeper nog tot een knappe redding en Andy Kawaya miste de winkelhaak op een haar na. De overwinning kwam nooit meer in gevaar zodat de eerste - en verdiende - overwinning van het UYL-seizoen een feit was.


In de andere wedstrijd van groep C ging Benfica met 1-4 winnen bij PSG. Paars-Wit komt daarmee op een tweede plaats met drie punten uit twee speeldagen. Benfica heeft nog steeds het maximum van zes punten.


Opstelling RSCA: Gies, Isci, Matthys, Kawaya, Dendoncker, Jaadi, Bourard (86' Falsaperla), Soumare (83' Lapage), Leya Iseka, Bastien, De Medina (60' Denayer)


Goals: 37' Kawaya (1-0), 40' Vergos (1-1), 43' Leya Iseka (2-1), 48' Leya Iseka (3-1), 61' Leya Iseka (4-1), 86' Garefalakis (4-2)


In de volgende wedstrijd ontvangt Paars-Wit PSG. De match zal plaatsvinden op donderdag 24 oktober 2013. Meer info over plaats en uur van die partij volgt zo snel mogelijk.


RSCA.be

youthleague rsca olympiakos

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...