Jong Anderlecht neemt revanche op Olympiakos

Een dag na de wedstrijd van de eerste ploeg tegen Olympiakos moesten ook de paars-witte U19 het veld op tegen de Grieken. Het verging de jonge garde - die deze partij afwerkte in het Stade Fallon in Woluwe - beter in de UEFA Youth League dan het fanionteam, na 90 minuten voetballen stond een 4-2-score op het bord voor de jongens van René Peeters.Het was wat zoeken in de aanvangsfase van de eerste periode en dus ook even wachten op echte kansen. Paars-Wit had wel het betere van het spel en halfweg de eerste helft kwamen de Brusselaars dicht bij een eerste doelpunt, maar Andy Kawaya vond de onderkant van de lat op zijn weg. Olympiakos kon daar niet veel tegenover zetten al was het tien minuten voor rust na balverlies toch even bibberen voor het paars-witte doel van Xavier Gies, maar het leer kon uiteindelijk weggewerkt worden. Anderlecht kreeg kort voor rust wat het verdiende toen Andy Kawaya een voorzet van Nabil Jaadi tegen de netten trapte : 1-0. Olympiakos kwam luttele minuten later langszij via Vergos Nikolaos, maar Sporting mocht toch met een 2-1-voorsprong gaan rusten dankzij een knap doelpunt van Aaron Leya Iseka.


Al vroeg in de tweede helft liep Sporting verder uit toen Aaron Leya Iseka een hoekschop perfect afwerkte : 3-1. Nabil Jaadi kwam kort voor het uur zelf ook dicht bij een doelpunt, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. Het bleek slechts uitstel want - opnieuw - Aaron Leya Iseka knalde vanop afstand hard binnen : 4-1. Aan de overkant kwam goalie Xavier Gies nog twee keer goed tussen, eerst wist hij een kopbal te klemmen en tien minuten voor tijd pakte hij uit met een knappe voetreflex, maar kort voor affluiten moest hij zich gewonnen geven op een schot van Garefalakis Konstantinos : 4-2. Intussen had Mohamed Soumare aan de overkant nog over getrapt, de ingevallen Youri Lapage dwong de bezoekende keeper nog tot een knappe redding en Andy Kawaya miste de winkelhaak op een haar na. De overwinning kwam nooit meer in gevaar zodat de eerste - en verdiende - overwinning van het UYL-seizoen een feit was.


In de andere wedstrijd van groep C ging Benfica met 1-4 winnen bij PSG. Paars-Wit komt daarmee op een tweede plaats met drie punten uit twee speeldagen. Benfica heeft nog steeds het maximum van zes punten.


Opstelling RSCA: Gies, Isci, Matthys, Kawaya, Dendoncker, Jaadi, Bourard (86' Falsaperla), Soumare (83' Lapage), Leya Iseka, Bastien, De Medina (60' Denayer)


Goals: 37' Kawaya (1-0), 40' Vergos (1-1), 43' Leya Iseka (2-1), 48' Leya Iseka (3-1), 61' Leya Iseka (4-1), 86' Garefalakis (4-2)


In de volgende wedstrijd ontvangt Paars-Wit PSG. De match zal plaatsvinden op donderdag 24 oktober 2013. Meer info over plaats en uur van die partij volgt zo snel mogelijk.


RSCA.be

youthleague rsca olympiakos

Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”

Meer nieuws...