Praet: "Wij waren veel beter, maar zij leggen er wel drie in het netje"

Anderlecht kon hun kansen niet afmaken tegen Olympiakos. De Grieken straften dat met een hattrick van Mitroglou af. “Frustrerend”, aldus Praet na de wedstrijd.“Als je de match bekeken hebt en dan de score ziet kan je nooit zeggen dat het een eerlijke weergave is”, legt een gefrustreerde Praet uit op 2Be. “We waren veel beter dan Olympiakos, maar we hadden een gebrek aan efficiëntie.” Anderlecht kreeg heel wat doelkansen, maar kon het niet afmaken. “Wij kregen zeker vijf à zes open kansen en een penalty. Toch konden we niet tot scoren komen, zij leggen er dan wel drie in het netje.”


De Brusselaars waren ondanks de score wel de betere. “We hebben heel sterke spelers”, vervolgt Praet. “We hebben vandaag getoond dat we kunnen voetballen.”
Na deze nederlaag staat Paars-Wit laatste in hun groep. “We gaan gewoon alles geven in de volgende wedstrijden. Dan zien we wel waar we uitkomen.” 


Dat Praet zijn goede niveau hervond, is dan weer wel reden tot optimisme. "Ik ben beter gaan spelen. Het kon ook beter dan hoe ik bezig was. Ik doe gewoon mijn best, maar ik ben wel wat doelgerichter gaan spelen. En ik speel iets hoger. Ik moet de bal zo laag niet meer komen ophalen en zo kan ik meer acties maken." Met Tielemans lijkt het ondertussen heel goed te klikken. "Youri is een heel goede voetballer en dat maakt het makkelijk voetballen. Hij of Kljestan gaan steeds mee naar voor en zo is het makkelijker voor mij, want er komt meer ruimte omdat er ook een mannetje hen moet bewaken." Besluit de jonge middenvelder.


VoetbalBelgië

praet olympiakos rsca

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...