Praet: "Wij waren veel beter, maar zij leggen er wel drie in het netje"

Anderlecht kon hun kansen niet afmaken tegen Olympiakos. De Grieken straften dat met een hattrick van Mitroglou af. “Frustrerend”, aldus Praet na de wedstrijd.“Als je de match bekeken hebt en dan de score ziet kan je nooit zeggen dat het een eerlijke weergave is”, legt een gefrustreerde Praet uit op 2Be. “We waren veel beter dan Olympiakos, maar we hadden een gebrek aan efficiëntie.” Anderlecht kreeg heel wat doelkansen, maar kon het niet afmaken. “Wij kregen zeker vijf à zes open kansen en een penalty. Toch konden we niet tot scoren komen, zij leggen er dan wel drie in het netje.”


De Brusselaars waren ondanks de score wel de betere. “We hebben heel sterke spelers”, vervolgt Praet. “We hebben vandaag getoond dat we kunnen voetballen.”
Na deze nederlaag staat Paars-Wit laatste in hun groep. “We gaan gewoon alles geven in de volgende wedstrijden. Dan zien we wel waar we uitkomen.” 


Dat Praet zijn goede niveau hervond, is dan weer wel reden tot optimisme. "Ik ben beter gaan spelen. Het kon ook beter dan hoe ik bezig was. Ik doe gewoon mijn best, maar ik ben wel wat doelgerichter gaan spelen. En ik speel iets hoger. Ik moet de bal zo laag niet meer komen ophalen en zo kan ik meer acties maken." Met Tielemans lijkt het ondertussen heel goed te klikken. "Youri is een heel goede voetballer en dat maakt het makkelijk voetballen. Hij of Kljestan gaan steeds mee naar voor en zo is het makkelijker voor mij, want er komt meer ruimte omdat er ook een mannetje hen moet bewaken." Besluit de jonge middenvelder.


VoetbalBelgië

praet olympiakos rsca

Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië

Meer nieuws...