Sterk Anderlecht krijgt pijnlijke les in efficiŽntie

Anderlecht heeft een pijnlijke les in efficiŽntie gekregen van Olympiakos. Een sterk en moedig Paars-wit versierde een rist mogelijkheden tegen de Grieken, maar zag de bezoekers drie keer scoren uit drie uitgespeelde kansen.

Anderlecht begon scherp aan de wedstrijd en drukte de Grieken weg. Zowel Mitrovic, Praet, Bruno als Nuytinck kwamen echter niet tot scoren in het openingskwartier. De voetbalwijsheid wil dat je dan het deksel op de neus krijgt en dat is ook wat gebeurde in het Astridpark. De eerste uitbraak van Olympiakos was meteen raak. Saviola bediende Mitroglou in de zestien: 0-1 tegen de gang van het spel in. De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten, maar ook vanaf de penaltystip lukte het (alweer) niet. Roberto stopte de penalty van Mitrovic. Suarez en Praet zorgden nog voor dreiging, maar toch moest een sterk Anderlecht met een achterstand de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft drukte Anderlecht de Grieken weg. Gillet kwam alleen voor doel, maar durfde niet afwerken. Even later was het aan Suarez om een opgelegde kans de nek om te wringen. Na de gemiste kansen, kreeg Anderlecht net zoals in de eerste helft het deksel op de neus. Het was opnieuw Mitroglou die profiteerde en de 0-2 enig mooi voorbij Kaminski plaatste. Nog was de veer niet gebroken bij de thuisploeg, maar met nog twintig minuten te spelen maakte Mitroglou samen met zijn hattrick de Griekse les in efficiŽntie compleet. Anderlecht start zo met een nul op zes in Groep C. Paris Saint-Germain gaat met zes op zes aan de leiding.

Goals: 17' Mitroglou (0-1), 56' Mitroglou (0-2), 72' Mitroglou (0-3)
Anderlecht: Kaminski, N'Sakala, Nuytinck, Kouyatť, Gillet, Suarez, Kljestan, Tielemans, Praet (74' Acheampong), Bruno, Mitrovic
Olympiakos: Roberto, Bong, Siovas, Manolas, Maniatis, Weiss, Samaris, Ndinga, Saviola (66' Dominguez, 77' Holebas), Olaitan (57' Fuster), Mitroglou
Gele kaarten: 24' Samaris, 28' Maniatis, 36' Manolas, 45' N'Sakala, 50' Bruno
Scheidsrechter: Tom Harald Hagen (Noorwegen)
Toeschouwers: 15.918

Sporza

olympiakos championsleague

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...