Sterk Anderlecht krijgt pijnlijke les in efficiŽntie

Anderlecht heeft een pijnlijke les in efficiŽntie gekregen van Olympiakos. Een sterk en moedig Paars-wit versierde een rist mogelijkheden tegen de Grieken, maar zag de bezoekers drie keer scoren uit drie uitgespeelde kansen.

Anderlecht begon scherp aan de wedstrijd en drukte de Grieken weg. Zowel Mitrovic, Praet, Bruno als Nuytinck kwamen echter niet tot scoren in het openingskwartier. De voetbalwijsheid wil dat je dan het deksel op de neus krijgt en dat is ook wat gebeurde in het Astridpark. De eerste uitbraak van Olympiakos was meteen raak. Saviola bediende Mitroglou in de zestien: 0-1 tegen de gang van het spel in. De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten, maar ook vanaf de penaltystip lukte het (alweer) niet. Roberto stopte de penalty van Mitrovic. Suarez en Praet zorgden nog voor dreiging, maar toch moest een sterk Anderlecht met een achterstand de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft drukte Anderlecht de Grieken weg. Gillet kwam alleen voor doel, maar durfde niet afwerken. Even later was het aan Suarez om een opgelegde kans de nek om te wringen. Na de gemiste kansen, kreeg Anderlecht net zoals in de eerste helft het deksel op de neus. Het was opnieuw Mitroglou die profiteerde en de 0-2 enig mooi voorbij Kaminski plaatste. Nog was de veer niet gebroken bij de thuisploeg, maar met nog twintig minuten te spelen maakte Mitroglou samen met zijn hattrick de Griekse les in efficiŽntie compleet. Anderlecht start zo met een nul op zes in Groep C. Paris Saint-Germain gaat met zes op zes aan de leiding.

Goals: 17' Mitroglou (0-1), 56' Mitroglou (0-2), 72' Mitroglou (0-3)
Anderlecht: Kaminski, N'Sakala, Nuytinck, Kouyatť, Gillet, Suarez, Kljestan, Tielemans, Praet (74' Acheampong), Bruno, Mitrovic
Olympiakos: Roberto, Bong, Siovas, Manolas, Maniatis, Weiss, Samaris, Ndinga, Saviola (66' Dominguez, 77' Holebas), Olaitan (57' Fuster), Mitroglou
Gele kaarten: 24' Samaris, 28' Maniatis, 36' Manolas, 45' N'Sakala, 50' Bruno
Scheidsrechter: Tom Harald Hagen (Noorwegen)
Toeschouwers: 15.918

Sporza

olympiakos championsleague

Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw
Bayern-fans protesteren tegen "geldwolven" Anderlecht
Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht

Meer nieuws...