Broos: "Anderlecht onder druk is tot grootse dingen in staat"

Woensdagavond geeft landskampioen RSC Anderlecht partij aan Olympiakos Piraeus in de Champions League. VoetbalNieuws blikte samen met Hugo Broos vooruit op de wedstrijd. "Ik verwacht alvast een overwinning", klinkt het. 
Er zijn maar weinig opties voor de troepen van John van den Brom volgens Broos. "Er moet gewonnen worden, want het is gewoon nodig. Als ze verliezen zijn ze nog vier wedstrijden op achtervolgen aangewezen. De kansen om Europees te overwinteren zijn dan ook geslonken", begint Broos zijn verhaal.De eerste wedstrijd werd verloren tegen Benfica, maar ook Olympiakos verloor, ondanks een sterke wedstrijd. "Je mag niemand onderschatten, zeker niet als je zelf de eerste wedstrijd verloren bent. Je moet geconcentreerd en vol ambitie starten aan deze wedstrijd. En ook niet vergeten, er is een groot verschil tussen Olympiakos uit of thuis. Je moet blij zijn dat je ze nu ontvangt en niet al meteen naar ginder moet. Dan was het veel moeilijker geworden. Nu is het thuis, een publiek achter de ploeg, dan zijn er gewoon meer kansen."Van den Brom lijkt behoorlijk onder druk te staan na de tegenvallende prestaties in de competitie (Anderlecht verloor al drie keer). "Bij een club als Anderlecht is er altijd druk. Als de resultaten er niet zijn die men verwacht, dan kom je onder druk te staan. Maar als je goed speelt, is er weer de druk om kampioen te worden. Dat is een onderdeel van de job als je trainer bent bij zo'n club. Al verwacht ik dat bij een nederlaag vanavond de druk wel zal verhogen."De wisselvalligheid in het spel is volgens Broos typisch aan Paars-Wit. "Het draait bij Anderlecht niet zoals het moet draaien. Waar het misloopt, dat moet ik niet zeggen, maar de trainer. Maar je mag niet vergeten dat ze in de Play-Offs het ook niet gemakkelijk hadden. Het is een trend die zich dus gewoon aan het verder zetten is. De landskampioen heeft het gewoon moeilijk om een constante in hun prestaties te leggen."Toch verwacht de gewezen trainer van onder meer Club Brugge dat de Brusselaars er zullen staan. "Je moet realistisch zijn. Bij Anderlecht is al vaker gebleken dat wanneer de nood het hoogste is, de redding ook nabij is. Heb het zelf ooit meegemaakt in de voorrondes tegen Benfica. Als iedereen onder druk staat en wanneer er moet gewonnen worden, zal dat ook gebeuren. Anderlecht onder druk is tot grootse dingen in staat."


De club zag wel heel wat sterkhouders vertrekken met onder meer Dieumerci Mbokani, Lucas Biglia en Milan Jovanovic. Of de nieuwe jongens de verliezen kunnen opvangen, is nog te vroeg om te zeggen volgens Broos. "Ze hebben nog te weinig kansen gehad om zich te tonen. Geef hen nog wat tijd om te groeien en maak pas een balans op in januari. Met Aleksandar Mitrovic hebben ze duidelijk iemand in huis gehaald met pit. Je kan hem vergelijken met Jovanovic. Beide heren hebben een kort lontje en een eigen temperament. Het is aan Anderlecht om zo'n jongens goed te begeleiden", besluit hij zijn verhaal. 


VoetbalNieuws

broos olympiakos rsca

Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ

Meer nieuws...