Michael Verschueren: "Het stadion dossier sleept tot onze frustratie al lang aan"

Hij heeft één letter meer in zijn naam dan zijn illustere vader. Knack sprak met Michael Verschueren, die opklimt in de hiërarchie van Anderlecht. Een fragment over de stadionplannen van RSCA en het nieuwe nationale stadion.


Dat nieuwe nationale stadion, nemen jullie dat binnen Anderlecht serieus? Er is geen definitieve locatie, geen plan, zelfs geen investeerder. Waar praten we dan over?

Verschueren: Dat project staat nog in de kinderschoenen, zoveel is duidelijk. Als ik goed geďnformeerd ben, moet men tegen april 2014 financieel rond zijn, de vergunningen hebben én politiek met heel diverse betrokkenen een akkoord bereiken. Binnen de Belgische context is dat… een challenge.U beheerst alvast de kunst van het understatement.

Verschueren: (lacht) Ik heb nooit geweten dat er over een project van zo’n omvang zo snel consensus komt. Maar dat gezegd: het zou heel pretentieus zijn om niet te luisteren. Je weet nooit dat het voor één keer wel lukt. Eén ding is zeker: Anderlecht ziet het niet zitten om zelf in zo’n grote infrastructuur te investeren. De centen zullen elders moeten worden gevonden. Maar áls dat grote stadion er toch komt, dan zijn wij uiteraard geďnteresseerd om daar als vaste huurder in te stappen.Idealiter moet Anderlecht naar een volledig nieuw stadion. In eigen beheer en met niemand te delen.

Verschueren: Op lange termijn wellicht wel. In een ideale wereld. De club heeft al een aantal jaren een aanvraag lopen om het huidige stadion uit te breiden. De gemeente stemt voorlopig niet toe, ze vreest waarschijnlijk dat de mobiliteitsproblemen nog erger worden. Dat dossier sleept al lang aan, zeer tot onze frustratie. Momenteel willen we vooral weten waar we aan toe zijn. Kunnen we op de huidige locatie groeien? Raakt het Eurostadion toch gelanceerd? Pas als op die twee vragen een definitief nee komt, denken we aan een derde scenario.Zou Anderlecht het zien zitten om buiten de stadsgrenzen te gaan, zoals Bayern München? De Allianz Arena ligt 35 kilometer van het centrum. Dat lijkt voor Anderlecht ook de enige optie: vind maar eens een geschikt terrein binnen de Brusselse agglomeratie.

Verschueren: Klopt, maar verhuizen uit Brussel is evenmin evident. Wij zijn een meertalige club, met supporters uit de beide landsdelen. Ik vrees in een communautair debat te belanden waar we liever uit wegblijven.

Sport/Voetbalmagazine

verschueren michael eca

Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender

Meer nieuws...