Zetterberg: "Zo een jong elftal op Champions League niveau is delicaat"

Pär Zetterberg is één van de iconen van RSC Anderlecht. De Zweed speelde bijna zijn hele carrière in het Astridpark. Drie jaar verdedigde hij echter ook de kleuren van de tegenstander vanavond, Olympiakos Piraeus. Zetterberg kon vanavond niet in België zijn en zal de match tussen zijn ex-ploegen thuis in Zweden op de televisie volgen. "Ik mag niet gestoord worden", vertelt hij in La Dernière Heure. "Ik sta volledig achter Anderlecht, hoewel ik ook voor Olympiakos een zwak heb, aangezien ik er drie fantastische jaren beleefde."
Tussen 2000 en 2003 was hij in Griekse loondienst. Sindsdien is alles veranderd bij Olympiakos, van de voorzitter tot de spelers. "Ik ken nog maar één persoon bij de club: Christian Karembeu, die vandaag sportief raadgever is van de voorzitter", verklaart Zetterberg.


"We speelden twee jaar samen en waren erg close. Op verplaatsing waren we altijd kamergenoten. Ook nu houden we nog contact. Zijn nieuwe job bij Olympiakos past perfect bij hem. Dankzij zijn voetbalcarrière heeft hij immers een enorm netwerk uitgebouwd."


Zetterberg laat zijn licht schijnen over beide ploegen die vanavond op de mat komen. "Olympiakos is een ploeg in opbouw, net als Anderlecht. Bij Sporting is de grootste zorg dat het elftal zo jong is. Op hoog niveau, zoals in de Champions League, is dat delicaat. Mijn twee ex-clubs beseffen dat ze niet hoger moeten mikken dan de derde plaats in deze poule."


De voormalige aanvoerder van Anderlecht denkt dat de Brusselaars hun jongeren moeten durven gebruiken, willen ze Europees overwinteren. "Ik ben onder de indruk van Youri Tielemans. Voor mij moet hij altijd spelen omdat hij duidelijk een meerwaarde betekent voor de ploeg", stelt hij.


"Ik ben ook fan van Massimo Bruno, die dit seizoen volledig ontploft. Chancel Mbemba heeft dan weer alles wat een moderne verdediger nodig heeft. En dan is er nog de speler die mijn nummer heeft overgenomen: Dennis Praet. Op zijn leeftijd en op die positie is het normaal dat hij nog niet constant presteert, maar hij heeft het potentieel om als spelverdeler een referentie te worden in Europa." 


VoetbalNieuws

zetterberg rsca olympiakos

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...