Van den Brom: "Wil gretig Anderlecht zien"

Anderlecht-coach John van den Brom gaat morgen tegen Olympiakos op zoek naar de eerste zege in deze CL-campagne. "We moeten gretig zijn maar onszelf niet voorbijlopen", zegt hij op de persbabbel.


Anderlecht en Olympiakos verloren allebei op de openingsspeeldag. Het wordt dus al erg belangrijk voor Anderlecht om punten te pakken als het niet hopeloos achter de feiten wil aanhollen in deze campagne.
"Het wordt inderdaad een belangrijk duel als we willen overwinteren", zegt Van den Brom. "Ik verwacht een gretig Anderlecht, maar het is aan ons om te zorgen dat de spelers zich niet voorbijlopen. Je kunt in de eerste minuut geen match winnen. We moeten geduldig zijn en niet in het mes van de tegenstander lopen."


In de voorbereiding speelde Anderlecht nog tegen Olympiakos (1-0 voor de Grieken). "Omdat het een galamatch was, zal de Griekse ploeg ongeveer dezelfde zijn", zegt John van den Brom. "Het is een sterke tegenstander. Tegen PSG ging het tot de 70e minuut gelijk op. Olympiakos heeft ook iets goed te maken."


John van den Brom liet op de persconferentie ook al even in zijn kaarten kijken. De kans is groot dat Aleksander Mitrovic, die geschorst is in BelgiŽ, zal spelen. "We hebben de voorbije dagen veel individueel met hem gewerkt om hem klaar te stomen voor Olympiakos."


Ook de 16-jarige Youri Tielemans komt wellicht aan de aftrap. "Hij is een serieuze kandidaat om te starten, want hij heeft kwaliteiten die we nodig hebben."

Sporza

vandenbrom olympiakos rsca

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...