Van den Brom: "Wil gretig Anderlecht zien"

Anderlecht-coach John van den Brom gaat morgen tegen Olympiakos op zoek naar de eerste zege in deze CL-campagne. "We moeten gretig zijn maar onszelf niet voorbijlopen", zegt hij op de persbabbel.


Anderlecht en Olympiakos verloren allebei op de openingsspeeldag. Het wordt dus al erg belangrijk voor Anderlecht om punten te pakken als het niet hopeloos achter de feiten wil aanhollen in deze campagne.
"Het wordt inderdaad een belangrijk duel als we willen overwinteren", zegt Van den Brom. "Ik verwacht een gretig Anderlecht, maar het is aan ons om te zorgen dat de spelers zich niet voorbijlopen. Je kunt in de eerste minuut geen match winnen. We moeten geduldig zijn en niet in het mes van de tegenstander lopen."


In de voorbereiding speelde Anderlecht nog tegen Olympiakos (1-0 voor de Grieken). "Omdat het een galamatch was, zal de Griekse ploeg ongeveer dezelfde zijn", zegt John van den Brom. "Het is een sterke tegenstander. Tegen PSG ging het tot de 70e minuut gelijk op. Olympiakos heeft ook iets goed te maken."


John van den Brom liet op de persconferentie ook al even in zijn kaarten kijken. De kans is groot dat Aleksander Mitrovic, die geschorst is in BelgiŽ, zal spelen. "We hebben de voorbije dagen veel individueel met hem gewerkt om hem klaar te stomen voor Olympiakos."


Ook de 16-jarige Youri Tielemans komt wellicht aan de aftrap. "Hij is een serieuze kandidaat om te starten, want hij heeft kwaliteiten die we nodig hebben."

Sporza

vandenbrom olympiakos rsca

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...