Van Himst: "Tielemans is klaar voor zijn debuut"

Volgens de jarige Anderlecht-legende Paul Van Himst is Youri Tielemans klaar om vanavond zijn Europees debuut te maken. Van Himst spreekt met kennis van zaken. De viervoudige Gouden Schoen was zelf pas 18 jaar toen hij 52 jaar geleden zijn Europees debuut maakte voor paars-wit.Van Himst mag vandaag 70 kaarsen uitblazen. Vanavond kan Anderlecht hem een mooi verjaardagscadeau schenken met winst in de Champions League. De kans is groot dat de 16-jarige Youri Tielemans bij Anderlecht aan de aftrap komt. Daarmee zou Tielemans de jongste Belg aller tijden in de Champions League zijn.

"Als hij klaar is voor zijn debuut, dan is hij klaar. Punt uit", zegt Van Himst in Het Nieuwsblad. "Met zijn voetballend vermogen kan hij fouten uitlokken. Hij kan een lange bal spelen en een actie opzetten. Dan hoef je toch niet naar zijn leeftijd te kijken?" Met Mitrovic, Mbemba, Praet, Acheampong en Bruno speelde Anderlecht tegen Benfica al met vijf spelers die tot de 15 jongste in de Champions League behoren. Met Tielemans kan daar vanavond een zesde bijkomen.


"De ervaren middenvelders van Olympiakos zullen genadeloos zijn, maar ik denk wel dat Tielemans zijn mannetje kan staan. Als je een echte breker naast de verfijnde voetballers Praet en Tielemans zet, kan je het spel misschien echt maken." 


Van Himst weet wat het is om op jonge leeftijd Europees voor de leeuwen te worden geworpen. Op 18-jarige leeftijd maakte hij zelf zijn debuut voor paars-wit. 

"Ook erg jong hé. En we speelden tegen het grote Real Madrid met Puskas, Gento en Di Stefano. Het werd 3-3 in Madrid, waar ik scoorde. En op de Heizel schakelde we Real uit na een goal van Jurion."

Sporza

vanhimst olympiakos rsca tielemans

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...