Van Himst: "Tielemans is klaar voor zijn debuut"

Volgens de jarige Anderlecht-legende Paul Van Himst is Youri Tielemans klaar om vanavond zijn Europees debuut te maken. Van Himst spreekt met kennis van zaken. De viervoudige Gouden Schoen was zelf pas 18 jaar toen hij 52 jaar geleden zijn Europees debuut maakte voor paars-wit.Van Himst mag vandaag 70 kaarsen uitblazen. Vanavond kan Anderlecht hem een mooi verjaardagscadeau schenken met winst in de Champions League. De kans is groot dat de 16-jarige Youri Tielemans bij Anderlecht aan de aftrap komt. Daarmee zou Tielemans de jongste Belg aller tijden in de Champions League zijn.

"Als hij klaar is voor zijn debuut, dan is hij klaar. Punt uit", zegt Van Himst in Het Nieuwsblad. "Met zijn voetballend vermogen kan hij fouten uitlokken. Hij kan een lange bal spelen en een actie opzetten. Dan hoef je toch niet naar zijn leeftijd te kijken?" Met Mitrovic, Mbemba, Praet, Acheampong en Bruno speelde Anderlecht tegen Benfica al met vijf spelers die tot de 15 jongste in de Champions League behoren. Met Tielemans kan daar vanavond een zesde bijkomen.


"De ervaren middenvelders van Olympiakos zullen genadeloos zijn, maar ik denk wel dat Tielemans zijn mannetje kan staan. Als je een echte breker naast de verfijnde voetballers Praet en Tielemans zet, kan je het spel misschien echt maken." 


Van Himst weet wat het is om op jonge leeftijd Europees voor de leeuwen te worden geworpen. Op 18-jarige leeftijd maakte hij zelf zijn debuut voor paars-wit. 

"Ook erg jong hť. En we speelden tegen het grote Real Madrid met Puskas, Gento en Di Stefano. Het werd 3-3 in Madrid, waar ik scoorde. En op de Heizel schakelde we Real uit na een goal van Jurion."

Sporza

vanhimst olympiakos rsca tielemans

Olivier Deschacht: "We moeten ambitieus zijn, we moeten winnen morgen"
Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?

Meer nieuws...