Saviola: "Wij geloven in onze kwaliteiten"

Anderlecht mag het straks tegen een oude bekende opnemen: Javier Saviola. Vorig seizoen speelde die nog bij Malaga, dat toen eveneens in de Champions League-groep van Anderlecht zat.


Het lijstje ex-clubs van Saviola is ondertussen al indrukwekkend geworden. De 32-jarige Argentijn speelde bijna uitsluitend voor topclubs: River Plate, Barcelona, Monaco, Sevilla, Real Madrid, Benfica en Malaga. Vanavond moet de Anderlechtse defensie hem proberen te stoppen. "Anderlecht is een goede ploeg. We moeten geconcentreerd blijven, maar ook geloven in onze kwaliteiten", haalde de sterspeler de clichés boven.


Vorig jaar speelde hij ook al tegen paars-wit, maar een vergelijking tussen de totaal verschillende ploegen wil hij niet trekken. "Zwakker vorig seizoen? Dat weet ik niet. Het is een ander seizoen en een andere ploeg. Vergelijken is bijna niet mogelijk."


Bij Olympiakos is Saviola de man met het meeste ervaring. "En dat is belangrijk in de Champions League. Dat kan het verschil maken." Gevraagd naar zijn landgenoot, Matias Suarez, dribbelde hij handig om de kwestie heen. "Sorry, maar ik ken Suarez niet. Ach bijna elke Europese ploeg zit een Argentijn. Het is een teken dat we een uitstekend voetballand zijn."
Voetbalkrant

olympiakos rsca

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...