Van den Brom: "We moeten winnen"

Anderlecht staat morgenavond met de loop tegen het hoofd als het ook nog na Nieuwjaar Europees wil voetballen. Dat beseft ook John van den Brom die op zijn persconferentie wel vijf keer herhaalde: "We moeten winnen".


Van den Brom heeft de Griekse opponent uitvoerig laten scouten en mag dus normaal gezien niet meer voor verrassingen komen te staan. "De eerste scouting gebeurde al begin augustus toen we vriendschappelijk tegen hen speelden", aldus Van den Brom. "Aangezien we het als een voorbereiding op de Champions League zagen, zullen er ook veel van de keuzes toen morgen op het veld staan."


Twee weken geleden zag hij de beelden van Olympiakos-PSG en wist toen ook dat Olympiakos een hele kluif ging worden. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. Olympiakos was heel sterk in de eerste helft, na de rust kantelde de wedstrijd dan. Maar we hebben beiden iets goed te maken na onze slechte match. Dus beide ploegen moeten winnen."
En dus is het weer schipperen tussen aanval en zekerheid inbouwen. "Het is voor beiden een heel belangrijke wedstrijd. Als je verliest, dreig je de hele competitie achter de zaken aan te lopen. Ik ga mijn groep ook uitleggen dat de wedstrijd negentig minuten duurt en dat ze dus kalm moeten blijven. Maar enthousiasme verwacht ik zeker ook.""Ik doe er sowieso al niet aan mee om ploegen op plaats 1, 2, 3 of 4 te plaatsen. Is het een schande om op Benfica te verliezen? Of tegen PSG met al hun potentieel? Nee, voor beide ploegen begint het nu pas echt. En geen van beiden is al afgeschreven." Maar zoals eerder gezegd: winnen is dus de hoofdzaak voor de coach van paars-wit. En ook daarvoor heeft hij een tactisch plan, maar dat zal zeker niet hetzelfde zijn als in Benfica. "Je begint altijd met een idee of een plan, maar op Benfica is dat mislukt, want we verloren. Dit keer hebben we een plan gemaakt om te winnen en in functie daarvan kiezen we de spelers."Voetbalkrant

vandenbrom rsca olympiakos

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...