Van den Brom: "We moeten winnen"

Anderlecht staat morgenavond met de loop tegen het hoofd als het ook nog na Nieuwjaar Europees wil voetballen. Dat beseft ook John van den Brom die op zijn persconferentie wel vijf keer herhaalde: "We moeten winnen".


Van den Brom heeft de Griekse opponent uitvoerig laten scouten en mag dus normaal gezien niet meer voor verrassingen komen te staan. "De eerste scouting gebeurde al begin augustus toen we vriendschappelijk tegen hen speelden", aldus Van den Brom. "Aangezien we het als een voorbereiding op de Champions League zagen, zullen er ook veel van de keuzes toen morgen op het veld staan."


Twee weken geleden zag hij de beelden van Olympiakos-PSG en wist toen ook dat Olympiakos een hele kluif ging worden. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. Olympiakos was heel sterk in de eerste helft, na de rust kantelde de wedstrijd dan. Maar we hebben beiden iets goed te maken na onze slechte match. Dus beide ploegen moeten winnen."
En dus is het weer schipperen tussen aanval en zekerheid inbouwen. "Het is voor beiden een heel belangrijke wedstrijd. Als je verliest, dreig je de hele competitie achter de zaken aan te lopen. Ik ga mijn groep ook uitleggen dat de wedstrijd negentig minuten duurt en dat ze dus kalm moeten blijven. Maar enthousiasme verwacht ik zeker ook.""Ik doe er sowieso al niet aan mee om ploegen op plaats 1, 2, 3 of 4 te plaatsen. Is het een schande om op Benfica te verliezen? Of tegen PSG met al hun potentieel? Nee, voor beide ploegen begint het nu pas echt. En geen van beiden is al afgeschreven." Maar zoals eerder gezegd: winnen is dus de hoofdzaak voor de coach van paars-wit. En ook daarvoor heeft hij een tactisch plan, maar dat zal zeker niet hetzelfde zijn als in Benfica. "Je begint altijd met een idee of een plan, maar op Benfica is dat mislukt, want we verloren. Dit keer hebben we een plan gemaakt om te winnen en in functie daarvan kiezen we de spelers."Voetbalkrant

vandenbrom rsca olympiakos

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...