Van Binst: "Op het middenveld zou ik ervaring posteren"

Anderlecht neemt het morgen in zijn tweede Champions League-duel op tegen het Griekse Olympiakos. Na de mindere prestaties de afgelopen weken een uitgelezen kans voor paars-wit om zich te herpakken. Kan RSCA de punten thuis houden? We vroegen het aan Anderlecht-icoon Gille Van Binst.“Op papier is Olympiakos de gemakkelijkste tegenstander voor Anderlecht, maar het zal zeker niet van een leien dakje lopen”, zegt Van Binst. “Ik heb de wedstrijd van Olympiakos tegen PSG gezien en ze hebben mij in positieve zin verrast.”


“Anderlecht heeft natuurlijk het thuisvoordeel. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken. De wedstrijden tegen Benfica, Brugge en Lierse waren absoluut niet goed. Nu hebben de troepen van John van den Brom de kans om zich te bewijzen ten opzichte van het eigen publiek.”
In de spits opteert Van Binst voor het spitsenduo Mitrovic – Suarez. “De Serviër kende een sterke start, maar is mede door zijn rode kaart tegen Club Brugge wat teruggevallen. Samen met Suarez zal hij voor de doelpunten moeten zorgen. Paars-wit zal vol voor de aanval kiezen, ze hebben geen andere keuze.”


“Ik ben misschien conservatief, maar op het middenveld zou ik toch wat ervaring posteren. Ik zie dat in de vorm van Milivojevic of De Zeeuw. Dennis Praet zou ik ook laten starten. Hij deed het net als die andere youngster Youri Tielemans voortreffelijk tegen Lierse. Tielemans zou ik houden als invaller, in die rol heeft de 16-jarige nog nooit teleurgesteld”, besluit Van Binst. Voetbalkrant

vanbinst olympiakos rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...