De match van de waarheid

Anderlecht neemt het woensdagavond op tegen Olympiakos. Als het wil blijven dromen van de overwintering, dan kan het niet met minder dan een zege tevreden zijn.


Met een valse noot startte paars-wit aan zijn CL-campagne. Verliezen in Lissabon is zeker geen schande, maar Anderlecht maakte nooit de indruk dat het Benfica pijn kon doen. Daarom moet er in het Constant Vanden Stockstadion absoluut gewonnen worden van Olympiakos.Als PSG en Benfica te hoog gegrepen zijn, dan is Olympiakos een team op niveau van Anderlecht. De Griekse kampioen lijkt - in tegenstelling tot AEK Athene en Panathinaikos - geen hinder te ondervinden van de crisis. Dat heeft het te danken aan de steenrijke voorzitter Marinakis.


Nog meer dan Anderlecht is Olympiakos dé club van Griekenland. Het lijkt totaal geen concurrentie te hebben in eigen land. "75 procent van alle Grieken is supporter van Olympiakos", weet Pär Zetterberg, die voor beide teams speelde.


Mogelijk staan de Griekse club zelfs een stapje verder dan paars-wit. Terwijl Anderlecht nog aan het bouwen is, lijkt de Griekse topclub niet af te stoppen. De Grieken verloren wel net als paars-wit kansloos hun eerste wedstrijd. Jongens als Campbell, Weiss en Saviola zijn de smaakmakers.


Bij Anderlecht zijn Dennis Praet en Youri Tielemans de smaakmakers. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat ze beide zullen starten tegen Olympiakos. "Tielemans moet spelen", vindt Zetterberg. "Leeftijd heeft geen belang als het talent aanwezig is."


Anderlecht houdt best de punten thuis, want met een 0 of 1 op 6 lijkt het heel moeilijk om nog te overwinteren. Tijdens de voorbereiding ging paars-wit nog met 1-0 verliezen in Griekenland. Woensdag zal het beter moeten ...

Jupilerproleague.be

championsleague rsca olympiakos

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...