De match van de waarheid

Anderlecht neemt het woensdagavond op tegen Olympiakos. Als het wil blijven dromen van de overwintering, dan kan het niet met minder dan een zege tevreden zijn.


Met een valse noot startte paars-wit aan zijn CL-campagne. Verliezen in Lissabon is zeker geen schande, maar Anderlecht maakte nooit de indruk dat het Benfica pijn kon doen. Daarom moet er in het Constant Vanden Stockstadion absoluut gewonnen worden van Olympiakos.Als PSG en Benfica te hoog gegrepen zijn, dan is Olympiakos een team op niveau van Anderlecht. De Griekse kampioen lijkt - in tegenstelling tot AEK Athene en Panathinaikos - geen hinder te ondervinden van de crisis. Dat heeft het te danken aan de steenrijke voorzitter Marinakis.


Nog meer dan Anderlecht is Olympiakos dé club van Griekenland. Het lijkt totaal geen concurrentie te hebben in eigen land. "75 procent van alle Grieken is supporter van Olympiakos", weet Pär Zetterberg, die voor beide teams speelde.


Mogelijk staan de Griekse club zelfs een stapje verder dan paars-wit. Terwijl Anderlecht nog aan het bouwen is, lijkt de Griekse topclub niet af te stoppen. De Grieken verloren wel net als paars-wit kansloos hun eerste wedstrijd. Jongens als Campbell, Weiss en Saviola zijn de smaakmakers.


Bij Anderlecht zijn Dennis Praet en Youri Tielemans de smaakmakers. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat ze beide zullen starten tegen Olympiakos. "Tielemans moet spelen", vindt Zetterberg. "Leeftijd heeft geen belang als het talent aanwezig is."


Anderlecht houdt best de punten thuis, want met een 0 of 1 op 6 lijkt het heel moeilijk om nog te overwinteren. Tijdens de voorbereiding ging paars-wit nog met 1-0 verliezen in Griekenland. Woensdag zal het beter moeten ...

Jupilerproleague.be

championsleague rsca olympiakos

Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië

Meer nieuws...