De match van de waarheid

Anderlecht neemt het woensdagavond op tegen Olympiakos. Als het wil blijven dromen van de overwintering, dan kan het niet met minder dan een zege tevreden zijn.


Met een valse noot startte paars-wit aan zijn CL-campagne. Verliezen in Lissabon is zeker geen schande, maar Anderlecht maakte nooit de indruk dat het Benfica pijn kon doen. Daarom moet er in het Constant Vanden Stockstadion absoluut gewonnen worden van Olympiakos.Als PSG en Benfica te hoog gegrepen zijn, dan is Olympiakos een team op niveau van Anderlecht. De Griekse kampioen lijkt - in tegenstelling tot AEK Athene en Panathinaikos - geen hinder te ondervinden van de crisis. Dat heeft het te danken aan de steenrijke voorzitter Marinakis.


Nog meer dan Anderlecht is Olympiakos d club van Griekenland. Het lijkt totaal geen concurrentie te hebben in eigen land. "75 procent van alle Grieken is supporter van Olympiakos", weet Pr Zetterberg, die voor beide teams speelde.


Mogelijk staan de Griekse club zelfs een stapje verder dan paars-wit. Terwijl Anderlecht nog aan het bouwen is, lijkt de Griekse topclub niet af te stoppen. De Grieken verloren wel net als paars-wit kansloos hun eerste wedstrijd. Jongens als Campbell, Weiss en Saviola zijn de smaakmakers.


Bij Anderlecht zijn Dennis Praet en Youri Tielemans de smaakmakers. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat ze beide zullen starten tegen Olympiakos. "Tielemans moet spelen", vindt Zetterberg. "Leeftijd heeft geen belang als het talent aanwezig is."


Anderlecht houdt best de punten thuis, want met een 0 of 1 op 6 lijkt het heel moeilijk om nog te overwinteren. Tijdens de voorbereiding ging paars-wit nog met 1-0 verliezen in Griekenland. Woensdag zal het beter moeten ...

Jupilerproleague.be

championsleague rsca olympiakos

Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"

Meer nieuws...