Praet: "Ik voel me er klaar voor"

RSC Anderlecht neemt het woensdag in de Champions League op tegen het Griekse Olympiakos Piraeus. Na de 2-0-nederlaag tegen SL Benfica, moet Paars-Wit de drie punten pakken. Daarvoor rekent coach John Van den Brom op man in vorm, Dennis Praet. "Ik voel me er klaar voor", aldus de Leuvenaar in Het Nieuwsblad. 


Na zijn knalprestaties tegen Eupen en Lierse verschijnt de 19-jarige middenvelder morgen in de basis. "Ik ben het er niet mee eens dat een gelijkspel als een nederlaag zal aankomen", reageert Praet in Het Belang Van Limburg. "Maar we gaan er wel alles aan doen om te winnen. Ik denk dat zij van hetzelfde niveau zijn - ik ken alleen Saviola - en wij hebben het thuisvoordeel."


Tijdens de 2-0-nederlaag op Benfica werd Anderlecht met beide voeten op de grond gezet. "De eerste plaats is niet mogelijk, dat weet ik. Maar voor plaatsen 2,3 en 4 durf ik niets te zeggen. Ik denk dat we thuis tegen PSG of Benfica wel eens kunnen stunten."


Paars-Wit won afgelopen weekend met 2-0 van Lierse dankzij een knalprestatie van zowel Dennis Praet als Youri Tielemans. Praet verwacht dan ook dat hij woensdag samen met Tielemans aan de aftrap verschijnt. "We spelen nu al zo lang met die jonge ploeg dat we niet alles moeten omgooien. Ik speel graag met Tielemans achter mij. Hij is al fysiek sterk, terwijl ik op die leeftijd nog een pinkje was. "


"Het is wel zo dat ik dit seizoen meer praat tegen mijn ploegmaats dan vorig seizoen. U begrijp ook dat gemakkelijker is om Acheampong bij te sturen dan Jovanovic. Vorig seizoen was dit altijd schreeuwen en brullen. Zo vloog Mbokani eens heftig op mij uit, toen heb ik wel op mijn tong moeten bijten."De jonge middenvelder kreeg de voorbije week kritiek van Herman Van Holsbeeck en John van den Brom. "Ik heb die kritiek aanvaard, maar mijn vader zat er meer mee dan ikzelf", zegt hij in de Vlaamse kranten.

Praet is het ook niet eens met de kritiek. "Ik heb er nooit mijn voeten aan geveegd", zei hij over de uitspraken van de coach die vond dat hij tegen Waasland-Beveren even slap trainde als hij speelde. Ook de kritiek van Herman Van Holsbeeck begrijpt hij niet. De manager was van mening dat de speler in plaats van vrij te nemen beter was komen trainen.

"Ik was me van geen kwaad bewust", aldus de middenvelder. "Ik had met mijn vriendin al een tweedaagse vakantie in Lille geboekt. Dan kon niet meer omboeken. Het berustte op een misverstand."Door de terugkeer van spits Aleksandar Mitrovic kiest Anderlecht-coach John Van den Brom mogelijk weer voor een 4-4-2. Daardoor zou Praet opnieuw op de bank kunnen verzeilen. "Ik kan ook in een 4-4-2 spelen: als twee spits of aanvallende middenvelder. Ik heb geen schrik voor de terugkeer van de geschorste Mitrovic", besluit Praet. 
Het Nieuwsblad

praet olympiakos rsca

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...