Praet tegen Olympiakos, Tielemans mag hopen

Anderlecht zette niet meteen een overtuigende prestatie neer tegen Lierse, maar het pakte wel een deugddoende zege. Coach John van den Brom zag vooral uitblinkersrollen voor Dennis Praet en Youri Tielemans."We zien weer de oude Dennis", lachte Van den Brom na de match. "Hij is echt met de kritiek aan de slag gegaan en ik ben altijd in hem blijven geloven. Tegen Olympiakos kan ik dan ook niet om hem heen."


In de rug van de 19-jarige middenvelder solliciteerde ook Youri Tielemans naar een Europese basisplaats. Voor de rust deelde hij in de malaise, maar na de pauze kwam hij helemaal boven water: goeie crosspasses, stevige duels, schotenop doel... Tielemans brengt meer voetballend vermogen dan Milivojevic en kan woensdag één van de jongste spelers ooit in de Champions League worden. "Het is wel grappig dat de jonkies de ploeg op sleeptouw namen", stelde Van den Brom nog bij Het Nieuwsblad. "Knap dat Youri zo zijn rug recht, want ik hou van de risico's die hij in zijn spel legt. De Champions League is dan wel van een ander niveau, maar leeftijd speelt voor mij geen rol."


Milivojevic lijkt dus het kind van de rekening te worden tegen Olympiakos en ook Acheampong moet vrezen voor z'n startersplaatsje. De Ghanees is een beetje terug gevallen na een flitsend seizoensbegin en wordt wellicht vervangen door Mitrovic.

nr10.be

olympiakos rsca

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...