Proto: "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Grieken"

Silvio Proto hield gisteren nog eens de nul op het bord. De doelman van RSC Anderlecht zag zijn team met 2-0 winnen van Lierse SK, maar was achteraf allesbehalve tevreden. "Het spelniveau was simpelweg niet goed genoeg."Vooral de eerste periode van paars-wit was er eentje om diep onder de grond te steken. De Pallieters dicteerden eigenlijk het tempo en verdienden aan de rust een voorsprong. In de perszaal viel zelfs te horen dat een gebrek aan motivatie aan de oorzaak zou liggen van die mindere start. Een stelling die Silvio Proto ten stelligste ontkent. “Dat is zeker het geval niet, maar het is moeilijk om een reden aan te wijzen. Het heeft geen zin om een verklaring te zoeken, maar we moeten antwoorden op het veld.”


Te beginnen met woensdag in de Champions League tegen Olympiakos. “We moeten realistisch zijn”, gaat de doelman verder. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Grieken, maar puntengewin is nodig. Olympiakos is toch het team dat het dichtst bij Anderlecht staat in de poule.”“Ik onthoud ook nog goede dingen van de wedstrijd tegen Lierse”, lacht Proto. “We verdedigden een pak beter dan vorige week. Het spelniveau was dan wel niet goed genoeg, maar we pakken wel de drie punten. Bovendien liep het vanaf de 1-0 een pak vlotter.”


Ondertussen volgt Anderlecht al op een straatlengte van leider Standard. In het Astridpark worden de fans al een beetje zenuwachtig. Toch is er in de ogen van Proto geen man – en in dit geval club – overboord. “We zitten met een enorm jonge ploeg en dat is iets wat niet vergeten mag worden”, besluit de goalie. “Ik geef toe dat het momenteel allemaal een beetje zoeken is, maar op die manier kweek je nu eenmaal automatismen. We hebben nog genoeg tijd om in de Jupiler Pro League het beste Anderlecht terug te vinden.”Voetbalkrant

proto lierse rsca

Newcastle United wil Frank Acheampong
Badji, Bruno en Michael Verschueren lopen 20 km door Brussel
Alleen een mirakel kan paars-wit uit pot 3 houden
"Stanciu zal volgend seizoen bevestigen"
Proto: "Ik zou graag met Anthony Vanden Borre willen praten"
Vervoort reageert op brief RSCA: "Respect moet van twee kanten komen"
Kums: "Misschien komt er deze week een doorbraak"
Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"

Meer nieuws...