Proto: "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Grieken"

Silvio Proto hield gisteren nog eens de nul op het bord. De doelman van RSC Anderlecht zag zijn team met 2-0 winnen van Lierse SK, maar was achteraf allesbehalve tevreden. "Het spelniveau was simpelweg niet goed genoeg."Vooral de eerste periode van paars-wit was er eentje om diep onder de grond te steken. De Pallieters dicteerden eigenlijk het tempo en verdienden aan de rust een voorsprong. In de perszaal viel zelfs te horen dat een gebrek aan motivatie aan de oorzaak zou liggen van die mindere start. Een stelling die Silvio Proto ten stelligste ontkent. “Dat is zeker het geval niet, maar het is moeilijk om een reden aan te wijzen. Het heeft geen zin om een verklaring te zoeken, maar we moeten antwoorden op het veld.”


Te beginnen met woensdag in de Champions League tegen Olympiakos. “We moeten realistisch zijn”, gaat de doelman verder. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Grieken, maar puntengewin is nodig. Olympiakos is toch het team dat het dichtst bij Anderlecht staat in de poule.”“Ik onthoud ook nog goede dingen van de wedstrijd tegen Lierse”, lacht Proto. “We verdedigden een pak beter dan vorige week. Het spelniveau was dan wel niet goed genoeg, maar we pakken wel de drie punten. Bovendien liep het vanaf de 1-0 een pak vlotter.”


Ondertussen volgt Anderlecht al op een straatlengte van leider Standard. In het Astridpark worden de fans al een beetje zenuwachtig. Toch is er in de ogen van Proto geen man – en in dit geval club – overboord. “We zitten met een enorm jonge ploeg en dat is iets wat niet vergeten mag worden”, besluit de goalie. “Ik geef toe dat het momenteel allemaal een beetje zoeken is, maar op die manier kweek je nu eenmaal automatismen. We hebben nog genoeg tijd om in de Jupiler Pro League het beste Anderlecht terug te vinden.”Voetbalkrant

proto lierse rsca

Ghelamco: "Bod op Anderlecht verandert weinig aan plannen stadion"
KV Mechelen ontevreden over Silvčre Ganvoula
Vanhaezebrouck: "Ik zag met Beric en Harbaoui gisteren twee goede spitsen op training"
Los Angeles FC hebben interesse in Trezeguet
"Fans spuwden en gooiden bier" toch moet Teo 1000 euro boete betalen
Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk

Meer nieuws...