Proto: "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Grieken"

Silvio Proto hield gisteren nog eens de nul op het bord. De doelman van RSC Anderlecht zag zijn team met 2-0 winnen van Lierse SK, maar was achteraf allesbehalve tevreden. "Het spelniveau was simpelweg niet goed genoeg."Vooral de eerste periode van paars-wit was er eentje om diep onder de grond te steken. De Pallieters dicteerden eigenlijk het tempo en verdienden aan de rust een voorsprong. In de perszaal viel zelfs te horen dat een gebrek aan motivatie aan de oorzaak zou liggen van die mindere start. Een stelling die Silvio Proto ten stelligste ontkent. “Dat is zeker het geval niet, maar het is moeilijk om een reden aan te wijzen. Het heeft geen zin om een verklaring te zoeken, maar we moeten antwoorden op het veld.”


Te beginnen met woensdag in de Champions League tegen Olympiakos. “We moeten realistisch zijn”, gaat de doelman verder. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Grieken, maar puntengewin is nodig. Olympiakos is toch het team dat het dichtst bij Anderlecht staat in de poule.”“Ik onthoud ook nog goede dingen van de wedstrijd tegen Lierse”, lacht Proto. “We verdedigden een pak beter dan vorige week. Het spelniveau was dan wel niet goed genoeg, maar we pakken wel de drie punten. Bovendien liep het vanaf de 1-0 een pak vlotter.”


Ondertussen volgt Anderlecht al op een straatlengte van leider Standard. In het Astridpark worden de fans al een beetje zenuwachtig. Toch is er in de ogen van Proto geen man – en in dit geval club – overboord. “We zitten met een enorm jonge ploeg en dat is iets wat niet vergeten mag worden”, besluit de goalie. “Ik geef toe dat het momenteel allemaal een beetje zoeken is, maar op die manier kweek je nu eenmaal automatismen. We hebben nog genoeg tijd om in de Jupiler Pro League het beste Anderlecht terug te vinden.”Voetbalkrant

proto lierse rsca

Olivier Deschacht: "We moeten ambitieus zijn, we moeten winnen morgen"
Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?

Meer nieuws...