Van den Brom: "Ik wilde Menzo als assistent bij Anderlecht"

Het was een woelige week voor Anderlecht: 4-0 verliezen op Brugge en dan 7-0 winnen van Eupen. Dit weekend wacht Lierse en John van den Brom geeft aan dat zijn spelers het hem niet makkelijk maakten in zijn keuzes. Daarnaast kijkt hij vooral uit naar het duel in het duel met Stanley Menzo.Van den Brom zag ook dat er een paar jongens serieus aan de deur klopten woensdag. Zo liep Dennis Praet zich de longen uit het lijf en leverde hij ook nog enkele assists af. Youri Tielemans van zijn kant liet dan weer zien dat hij het middenveld kan domineren. "Ik heb een luxeprobleem, maar beter zo dan andersom", vindt Van den Brom.


"Ik zal keuzes moeten gaan maken. Ook in de verdediging, waar de stabiliteit de grootste zorg is. Niet enkel nu, maar ook voor ik wijzigde. Ik denk terug te gaan vallen op koppels die complementair met elkaar zijn. Het hangt natuurlijk ook van de manier van spelen af. Als je hoog wil voetballen, heb je snellere spelers nodig."


Zondag zit Mitrovic zijn tweede van drie schorsingsdagen uit. "Tja, zoals Johan Cruijff altijd zei: elk nadeel heeft zijn voordeel. We kunnen zondag niet rekenen op Aleksandar en dat is spijtig in het vooruitzicht van die Europese match. Daarentegen kunnen we wel op training gericht met hem werken naar die match toe."Het wordt alvast een speciaal duel, want met Lierse-trainer Stanley Menzo ziet Van den Brom een vriend, ex-ploegmaat en ex-assistent terug. De twee speelden immers samen bij Ajax en Menzo was de assistent van Van den Brom bij Vitesse. "Maandag zaten we nog samen op de tribune tijdens de beloftenmatch. Ik heb met hem dezelfde relatie als nu met Besnik Hasi."


"Vanaf dag 1 bij Vitesse klikte het met hem. Ik kon hem volledig vertrouwen en hij vulde mijn mindere kanten aan. Net als Besnik. Welke mindere punten? Wel, als hoofdtrainer ben je vooral bezig met je basiself. Zij moeten de rest van de groep bewaken. Ik moet/moest niet eens omkijken om te zien of het in orde was. Ik ben ook meer aanvallend ingesteld terwijl zij als doelman en verdedigende middenvelder meer naar de verdediging kijken."


Bij zijn aanstelling wou Van den Brom Menzo zelfs meenemen naar Anderlecht. "Ik heb dat in elk geval geopperd, maar de club was daar kordaat in. Ze zeiden genoeg professionele en bekwame mensen te hebben."
 Voetbalkrant

vandenbrom lierse rsca

Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!
Dames: Vrijdag 17 november topper Anderlecht - Standard
Jonathan Lardot fluit Moeskroen - Anderlecht
Trebel over opentraining: "Zo veel volk dat doet ons plezier"
Beric maakt indruk op training

Meer nieuws...