Kindermans: "Dit is een bewijs dat we goed bezig zijn"

RSC Anderlecht won afgelopen woensdag in de beker van België overtuigend met 7-0 van AS Eupen. Coach John van den Brom startte in deze wedstrijd met vijf spelers uit de eigen opleiding en in de tweede helft stonden maar liefst zeven eigen opgeleide spelers tussen de lijnen.


Anderlechtcoach John van den Brom zette Anthony Vanden Borre, Olivier Deschacht, Dennis Praet, Youri Tielemans en Massimo Bruno in de basis voor dit bekerduel. In de tweede helft mochten ook nog eens Andy Kawaya en Leander Dedoncker opdraven in het Astridpark. Hierdoor stonden maar liefst zeven spelers op het veld die afkomstig zijn uit de eigen paars-witte jeugdopleiding.


Hoofd van deze jeugdopleiding Jean Kindermans was bijzonder tevreden met deze prestatie. ‘Het feit dat er zeven eigen opgeleide spelers op het veld staan, is een bewijs dat we goed bezig zijn,’ zegt Jean Kindermans. ‘De goede resultaten van de jeugdploegen, de doorstroming van spelers naar de eerste ploeg en het feit dat sommige van deze spelers bepalende pionnen worden bij topploegen, geeft voor iedereen die met de jeugd bezig is enorm veel voldoening. Al deze mensen verdienen ook een pluim voor het harde werk dat ze dag in en dag uit leveren,’ aldus hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans.


De fans van RSC Anderlecht zagen woensdag tegen AS Eupen ook het debuut van Andy Kawaya. De 17-jarige aanvaller liet meteen enkele aardige dingen zien. "Ik houd van zijn durf", zegt Jean Kindermans aan La Dernière Heure. 


"Hij was niet onder de indruk om in een groot stadion te spelen. Integendeel, hij had zin om te laten zien wat hij in zijn mars had. Soms wilde hij het wat te veel forceren, maar dat is niet zo erg. Kawaya heeft een immens potentieel. Hij heeft al een profcontract sinds zijn zestiende. Hij leert snel. Ik moet wel zeggen dat ik verrast was om hem zo snel in de eerste ploeg te zien. Nu is de weg nog lang. Het was woensdag ook maar tegen een tweedeklasser", aldus nog Kindermans. 


RSCA.be

neerpede rsca kindermans

Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"

Meer nieuws...