Kindermans: "Dit is een bewijs dat we goed bezig zijn"

RSC Anderlecht won afgelopen woensdag in de beker van België overtuigend met 7-0 van AS Eupen. Coach John van den Brom startte in deze wedstrijd met vijf spelers uit de eigen opleiding en in de tweede helft stonden maar liefst zeven eigen opgeleide spelers tussen de lijnen.


Anderlechtcoach John van den Brom zette Anthony Vanden Borre, Olivier Deschacht, Dennis Praet, Youri Tielemans en Massimo Bruno in de basis voor dit bekerduel. In de tweede helft mochten ook nog eens Andy Kawaya en Leander Dedoncker opdraven in het Astridpark. Hierdoor stonden maar liefst zeven spelers op het veld die afkomstig zijn uit de eigen paars-witte jeugdopleiding.


Hoofd van deze jeugdopleiding Jean Kindermans was bijzonder tevreden met deze prestatie. ‘Het feit dat er zeven eigen opgeleide spelers op het veld staan, is een bewijs dat we goed bezig zijn,’ zegt Jean Kindermans. ‘De goede resultaten van de jeugdploegen, de doorstroming van spelers naar de eerste ploeg en het feit dat sommige van deze spelers bepalende pionnen worden bij topploegen, geeft voor iedereen die met de jeugd bezig is enorm veel voldoening. Al deze mensen verdienen ook een pluim voor het harde werk dat ze dag in en dag uit leveren,’ aldus hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans.


De fans van RSC Anderlecht zagen woensdag tegen AS Eupen ook het debuut van Andy Kawaya. De 17-jarige aanvaller liet meteen enkele aardige dingen zien. "Ik houd van zijn durf", zegt Jean Kindermans aan La Dernière Heure. 


"Hij was niet onder de indruk om in een groot stadion te spelen. Integendeel, hij had zin om te laten zien wat hij in zijn mars had. Soms wilde hij het wat te veel forceren, maar dat is niet zo erg. Kawaya heeft een immens potentieel. Hij heeft al een profcontract sinds zijn zestiende. Hij leert snel. Ik moet wel zeggen dat ik verrast was om hem zo snel in de eerste ploeg te zien. Nu is de weg nog lang. Het was woensdag ook maar tegen een tweedeklasser", aldus nog Kindermans. 


RSCA.be

neerpede rsca kindermans

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...