Zal gemeenten Anderlecht socio-economisch bloedbad vermijden

Als voetbalclub RSC Anderlecht de gemeente verlaat, betekent dat een socio-economisch bloedbad voor de buurt rond het Astridpark. Dat zegt gemeenteraadslid Walter Vandenbossche (CD&V), die ervan overtuigd is dat de club de gemeente zal verlaten voor het nieuwe stadion op parking C.
Vandenbossche haalt fors uit naar de club. “Dit wordt een socio-economisch bloedbad”, zegt hij. “Honderden bedrijfjes zullen failliet gaan, de leefbaarheid van de wijken rond het Astridpark wordt bedreigd, de bewoners van Anderlecht spelen een stukje geschiedenis en identiteit kwijt en de gemeente zal financieel bloeden door deze eenzijdige beslissing van Sporting Anderlecht.”


Vandenbossche, die in de gemeenteraad in de oppositie zit, wil dat de gemeente dringend maatregelen neemt om een vertrek te voorkomen. Hij zal het schepencollege donderdagavond interpelleren.
Sporting heeft nog niet bevestigd dat ze het Astridpark zullen verlaten. Voorzitter Roger Vanden Stock liet dat vorige week wel uitschijnen in een interview met L’Echo, maar een beslissing valt wellicht pas in 2014. Hij stelde zich echter vragen bij het financiële plaatje voor zijn club.
“Uitspraken om betere voorwaarden te bekomen”, zegt Vandenbossche, die beweert dat de beslissing al gevallen is.


De club zelf wil niet reageren op de uitspraken. Ze benadrukt wel dat het enige concrete dossier dat nu op tafel ligt, de uitbreiding van het Astridpark is. Sporting wil de capaciteit van het stadion al lang optrekken, maar kreeg daar tot nog toe geen bouwvergunning voor.
Normaal moet er tegen 2020 een nieuw nationaal voetbalstadion verrijzen op Parking C aan de Heizel. De verschillende overheden hebben daarover een intentieverklaring ondertekend. Bedoeling is dat België zo een of meerdere matchen van het EK voetbal in dat jaar kan ontvangen.

Brusselnieuws

constantvandenstockstadion astridpark stadion rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...