Zal gemeenten Anderlecht socio-economisch bloedbad vermijden

Als voetbalclub RSC Anderlecht de gemeente verlaat, betekent dat een socio-economisch bloedbad voor de buurt rond het Astridpark. Dat zegt gemeenteraadslid Walter Vandenbossche (CD&V), die ervan overtuigd is dat de club de gemeente zal verlaten voor het nieuwe stadion op parking C.
Vandenbossche haalt fors uit naar de club. “Dit wordt een socio-economisch bloedbad”, zegt hij. “Honderden bedrijfjes zullen failliet gaan, de leefbaarheid van de wijken rond het Astridpark wordt bedreigd, de bewoners van Anderlecht spelen een stukje geschiedenis en identiteit kwijt en de gemeente zal financieel bloeden door deze eenzijdige beslissing van Sporting Anderlecht.”


Vandenbossche, die in de gemeenteraad in de oppositie zit, wil dat de gemeente dringend maatregelen neemt om een vertrek te voorkomen. Hij zal het schepencollege donderdagavond interpelleren.
Sporting heeft nog niet bevestigd dat ze het Astridpark zullen verlaten. Voorzitter Roger Vanden Stock liet dat vorige week wel uitschijnen in een interview met L’Echo, maar een beslissing valt wellicht pas in 2014. Hij stelde zich echter vragen bij het financiële plaatje voor zijn club.
“Uitspraken om betere voorwaarden te bekomen”, zegt Vandenbossche, die beweert dat de beslissing al gevallen is.


De club zelf wil niet reageren op de uitspraken. Ze benadrukt wel dat het enige concrete dossier dat nu op tafel ligt, de uitbreiding van het Astridpark is. Sporting wil de capaciteit van het stadion al lang optrekken, maar kreeg daar tot nog toe geen bouwvergunning voor.
Normaal moet er tegen 2020 een nieuw nationaal voetbalstadion verrijzen op Parking C aan de Heizel. De verschillende overheden hebben daarover een intentieverklaring ondertekend. Bedoeling is dat België zo een of meerdere matchen van het EK voetbal in dat jaar kan ontvangen.

Brusselnieuws

constantvandenstockstadion astridpark stadion rsca

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...