Proto: "We kunnen geen vuist maken"

"Een zware klap", zuchtte Silvio Proto die als een geslagen man de kleedkamer uitkwam. De doelman wou echter niemand met de vinger wijzen na het debacle in Brugge.


Vier keer moest Proto zich omdraaien, maar geen enkele keer ging hij in de fout. "Dat is het leven van een doelman. Soms krijg je er twee binnen zoals dinsdag en ga je niet vrijuit. Soms krijg je er vier binnen en kan je jezelf niks verwijten. Ik wil niemand met de vinger wijzen. Elke keer er een goal valt, is er een individuele fout die er aan vooraf gaat. Maar ik wil ook niet alles op de verdediging steken. Verdedigen begint ook bij de diepste spits, maar nogmaals: ik verwijt niemand iets. Dat is mijn taak niet."


Proto was natuurlijk ontgoocheld over de groepsprestatie en dat het een jonge groep is, was geen excuus voor hem. "Het engagement was het grote verschil. Dat heeft niets met leeftijd te maken. De jongeren moeten dat net zoveel hebben als de ouderen. Gezien hoe Simons op zijn leeftijd tegen Suarez speelde?"


"We hebben de sterkste spelers van heel de competitie maar we konden geen enkele kans creëren. Dan scheelt er iets. De coach was kwaad ja, maar hij heeft ook geen individuele spelers aangeduid. Hij wees wel naar de groep. We kunnen als we op achterstand komen, geen vuist meer maken. Daar moeten we aan werken."Voetbalkrant

proto clubbrugge rsca

Spelers van RSCA mogen niet klagen over loon
Anderlecht doet bod op Canadese international
Raul Jimenez nadrukkelijker gelinkt aan Anderlecht
Svilar trekt wellicht voor 3 miljoen euro naar Benfica
Antwerp wil Ganvoula huren
Van Holsbeeck: "Sven moet zich gewoon nog een beetje aanpassen"
Davy Roef naar Waasland - Beveren
Trebel hervat morgen
Argentijnse jonge doelman komt op proef
Van Holsbeeck: "Meer clubs met belangstelling voor Svilar"
Anderlecht wil Thelin kwijt maar Bordeaux weet van niets
Frank Boeckx staat weer in doel
Herman Van Holsbeeck: "Vorig jaar vochten ze voor elke meter die mentaliteit zie ik nu niet"
Zoon Max de jong wordt derde doelman
Anderlecht gaat met Atlético Madrid praten over Dendoncker

Meer nieuws...