Proto: "We kunnen geen vuist maken"

"Een zware klap", zuchtte Silvio Proto die als een geslagen man de kleedkamer uitkwam. De doelman wou echter niemand met de vinger wijzen na het debacle in Brugge.


Vier keer moest Proto zich omdraaien, maar geen enkele keer ging hij in de fout. "Dat is het leven van een doelman. Soms krijg je er twee binnen zoals dinsdag en ga je niet vrijuit. Soms krijg je er vier binnen en kan je jezelf niks verwijten. Ik wil niemand met de vinger wijzen. Elke keer er een goal valt, is er een individuele fout die er aan vooraf gaat. Maar ik wil ook niet alles op de verdediging steken. Verdedigen begint ook bij de diepste spits, maar nogmaals: ik verwijt niemand iets. Dat is mijn taak niet."


Proto was natuurlijk ontgoocheld over de groepsprestatie en dat het een jonge groep is, was geen excuus voor hem. "Het engagement was het grote verschil. Dat heeft niets met leeftijd te maken. De jongeren moeten dat net zoveel hebben als de ouderen. Gezien hoe Simons op zijn leeftijd tegen Suarez speelde?"


"We hebben de sterkste spelers van heel de competitie maar we konden geen enkele kans creëren. Dan scheelt er iets. De coach was kwaad ja, maar hij heeft ook geen individuele spelers aangeduid. Hij wees wel naar de groep. We kunnen als we op achterstand komen, geen vuist meer maken. Daar moeten we aan werken."Voetbalkrant

proto clubbrugge rsca

Anderlecht verwelkomt twee nieuwkomers op training
Teodorczyk in beeld bij AS Roma
Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"

Meer nieuws...