Proto: "We kunnen geen vuist maken"

"Een zware klap", zuchtte Silvio Proto die als een geslagen man de kleedkamer uitkwam. De doelman wou echter niemand met de vinger wijzen na het debacle in Brugge.


Vier keer moest Proto zich omdraaien, maar geen enkele keer ging hij in de fout. "Dat is het leven van een doelman. Soms krijg je er twee binnen zoals dinsdag en ga je niet vrijuit. Soms krijg je er vier binnen en kan je jezelf niks verwijten. Ik wil niemand met de vinger wijzen. Elke keer er een goal valt, is er een individuele fout die er aan vooraf gaat. Maar ik wil ook niet alles op de verdediging steken. Verdedigen begint ook bij de diepste spits, maar nogmaals: ik verwijt niemand iets. Dat is mijn taak niet."


Proto was natuurlijk ontgoocheld over de groepsprestatie en dat het een jonge groep is, was geen excuus voor hem. "Het engagement was het grote verschil. Dat heeft niets met leeftijd te maken. De jongeren moeten dat net zoveel hebben als de ouderen. Gezien hoe Simons op zijn leeftijd tegen Suarez speelde?"


"We hebben de sterkste spelers van heel de competitie maar we konden geen enkele kans creëren. Dan scheelt er iets. De coach was kwaad ja, maar hij heeft ook geen individuele spelers aangeduid. Hij wees wel naar de groep. We kunnen als we op achterstand komen, geen vuist meer maken. Daar moeten we aan werken."Voetbalkrant

proto clubbrugge rsca

Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen
Beloften van profclubs spelen vanaf 2019-2020 in amateurreeksen
Teodorczyk schrijft open brief
Vanhaezebrouck zit met selectieproblemen
Hein Vanhaezebrouck ziet Mitrovic of Boakye liever niet komen
Fans RSCA willen Anderlecht helpen kopen

Meer nieuws...