Van Binst: "Met 'Jonkies' kan je geen veldslag winnen"

"Futloos en onervaren", de twee kernwoorden die Gille Van Binst aanhaalt om de zware nederlaag van Anderlecht gisteren te verklaren. Het eerste werd door de spelers bevestigd, het andere is iets waar alle analisten het over eens zijn."Wat er misliep?", herhaalt Van Binst onze vraag. "'Nen helen hoop hé'. Ik had precies de indruk dat het voor Anderlecht geen topmatch was. Er was een totaal gebrek aan strijdlust. En er staat geen patron op het veld, die hebben ze gewoon ook niet in hun kern. Daar moeten we ons bij neerleggen. Ik ga nog moeten geloven dat 'die kleine witte' (Biglia) er wel één was en dat die nu serieus gemist wordt."


Ook Van Binst had niets goeds te vertellen over de prestatie van 'zijn' paars-wit. "Het was een aanfluiting. Club Brugge mocht op het gemak voetballen, zonder zich al te veel zorgen te maken, want vooraan geraakte Anderlecht toch niet. Is die nederlaag tegen Benfica nog blijven hangen? Het zou niet mogen, maar het leek er wel op."


Met een ploeg van gemiddeld 23 jaar en een paar echte 'jonkies' op het veld kan je ook geen veldslagen winnen, meent Van Binst. "In België gaat dat nog meevallen, maar in de Champions League, olalala, daar ga je sowieso problemen hebben. Jonge spelers moet je inpassen in thuiswedstrijden tegen Lierse enzo, maar niet tegen Club of Zulte Waregem op verplaatsing. Maar goed, we gaan nog niet alles afbreken. Play-off I is nog ver en er kan nog veel gebeuren."In de winter ervaren spelers gaan halen, is voor Van Binst te laat. "Vijgen na Pasen! Je had die nu nodig als je Champions League speelt. En waar ga je er tijdens de winter nog vinden? De besten zijn allemaal al gepakt. De jeugdopleiding die werkt, dat is zeker, maar je zou een mix moeten hebben van ervaring en jeugd. En die ervaring is er voorlopig absoluut niet."


Dat werd ook duidelijk gemaakt door Aleksandar Mitrovic die na de wedstrijd nog rood pakte. "Hij zal wel geprovoceerd geweest zijn, maar waarom reageren? Dat is die ervaring hé. Je wint daar toch niets mee. Integendeel, je verergert de zaken, want nu zal ook dat akkefietje uitvergroot worden en moet er daar ook uitleg over gegeven worden. Mitrovic zal wel gefrustreerd geweest zijn. Hij deed het goed tegen Zulte Waregem en Mechelen, maar raakte gisteren ook geen bal. Als je jong bent, moet je echter elke kans grijpen die je kan. Dus dit begrijp ik niet al te goed. In ieder geval, er is veel werk aan de winkel."Voetbalkrant

vanbinst rsca clubbrugge

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...