Anderlecht verzuipt in topper bij sterk Club

Club Brugge heeft een turbulente week met een klinkende 4-0-zege tegen Anderlecht afgesloten. Lestienne maakte twee goals in een sterke tweede helft. Nieuwe trainer Michel Preud'homme genoot samen met het Club-bestuur in de tribunes.

Van den Brom gaf het vertrouwen aan de elf die KV Mechelen met 5-0 hadden geklopt, maar die gaven nu niet thuis. Na vier minuten had Mechele de 1-0 moeten maken, maar hij kopte net naast. Club begon scherp, RSCA leed veel balverlies. Na een kwartier viel ook de druk van Club weg, weinig doelgevaar was het gevolg. Bij een ongevaarlijke aanval duwde Milivojevic wel te hard in de rug van Sobota. Simons zette de strafschop koel om, al zat Proto wel in de juiste hoek. Simons, bestuur en heel Club schreeuwden de frustratie van zich af na een moeilijke week. Anderlecht was niet bij machte om meteen te reageren.

Na een preek van Van den Brom in de rust kwamen de bezoekers, met Praet, met meer drive uit de kleedkamer. Meunier belette maar net dat Acheampong kon afdrukken. De goeie wil van Anderlecht kreeg een knauw toen Praet balverlies leed en Club scherp counterde. Proto keerde de kopbal van De Sutter nog, maar kon Lestienne niet van de 2-0 houden. Van den Brom verving een bleke Mitrovic en Bruno door Tielemans en Cyriac, maar dat bracht geen beterschap. Lestienne en debutant Fatai duwden het mes nog dieper in de wonde, de fans genoten. Vooral de 4-0 was fraai, met Fatai die beheerst afwerkte na een slim hakje van Sobota.

Voor Anderlecht is het de zwaarste competitienederlaag tegen Club Brugge sinds 1970, toen paars-wit ook een 4-0-verlies kreeg aangesmeerd.

Goals: 31' Simons (1-0, pen.), 59' Lestienne (2-0), 75' Lestienne (3-0), 87' Fatai (4-0)
Club Brugge: Ryan, Hogli, Engels, Mechele, Meunier, Lestienne (86' Refaelov), Jorgensen, Simons, Odjidja-Ofoe (88' Adu), Sobota, De Sutter (80' Fatai)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Mbemba, Kouyaté, Gillet, Acheampong, Kljestan, Milivojevic (45' Praet), Suarez, Bruno (70' Cyriac), Mitrovic (65' Tielemans)
Gele kaarten: 30' Milivojevic, 38' De Sutter, 44' Simons, 49' Meunier, 50' Acheampong, 70' Ryan
Rode kaart: 92' Mitrovic
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 27.024

Sporza

clubbrugge jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...