Voorbeschouwing Cl-Brugge - Anderlecht

Om 14u30 staat dé topper van de speeldag op het programma. Club Brugge en Anderlecht mogen beide terugblikken op een week waarin ze de krantenkoppen domineerden. Netjes verdeeld ook: Anderlecht de eerste drie dagen en Club de laatste drie.


Club Brugge heeft na het ontslag van Juan Carlos Garrido en de aanwerving van Michel Preud'homme even het Belgische voetballandschap op zijn kop gezet. Met de ex-coach van Al Shabab haalde blauw-zwart immers een topcoach in huis. Eentje die vandaag wel nog niet op de bank zal zitten, maar als aandachtige toeschouwer in de tribune.
Philippe Clement mag de honeurs waarnemen en hij nam dadelijk ook een opmerkelijke beslissing door Laurens De Bock niet in de wedstrijd kern op te nemen, maar wel Eidur Gudjohnsen. De IJslander werd onder Garrido nog verbannen, maar lijkt nu weer een kans te krijgen.


John van den Brom had ook niet de makkelijkste week uit zijn trainerscarrière na de zware kritiek op zijn tactiek in Lissabon. Een tactiek die hij echter nog steeds blijft verdedigen, al grijpt hij tegen Club Brugge wel terug naar de veldbezetting van tegen Mechelen. Dus met Acheampong en Nuytinck, Praet en Deschacht op de bank.
Of Demy de Zeeuw er zal bij zijn, valt nog te bekijken, maar Van den Brom gaf wel al aan dat alles uitgepraat zou zijn na de kritiek van de Nederlander.
Voetbalkrant

clubbrugge rsca

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...