Voorbeschouwing Cl-Brugge - Anderlecht

Om 14u30 staat dé topper van de speeldag op het programma. Club Brugge en Anderlecht mogen beide terugblikken op een week waarin ze de krantenkoppen domineerden. Netjes verdeeld ook: Anderlecht de eerste drie dagen en Club de laatste drie.


Club Brugge heeft na het ontslag van Juan Carlos Garrido en de aanwerving van Michel Preud'homme even het Belgische voetballandschap op zijn kop gezet. Met de ex-coach van Al Shabab haalde blauw-zwart immers een topcoach in huis. Eentje die vandaag wel nog niet op de bank zal zitten, maar als aandachtige toeschouwer in de tribune.
Philippe Clement mag de honeurs waarnemen en hij nam dadelijk ook een opmerkelijke beslissing door Laurens De Bock niet in de wedstrijd kern op te nemen, maar wel Eidur Gudjohnsen. De IJslander werd onder Garrido nog verbannen, maar lijkt nu weer een kans te krijgen.


John van den Brom had ook niet de makkelijkste week uit zijn trainerscarrière na de zware kritiek op zijn tactiek in Lissabon. Een tactiek die hij echter nog steeds blijft verdedigen, al grijpt hij tegen Club Brugge wel terug naar de veldbezetting van tegen Mechelen. Dus met Acheampong en Nuytinck, Praet en Deschacht op de bank.
Of Demy de Zeeuw er zal bij zijn, valt nog te bekijken, maar Van den Brom gaf wel al aan dat alles uitgepraat zou zijn na de kritiek van de Nederlander.
Voetbalkrant

clubbrugge rsca

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...