Anderlechtvoorzitter verkiest verhuis naar nationaal stadion

Roger Vanden Stock, voorzitter van voetbalclub Anderlecht, vraagt overheidssteun voor de bouw van een nieuw nationaal stadion op parking C op de Heizel. Anderlecht wil daar graag naar verhuizen. De club is er evenwel nog niet uit of hij als investeerder in het project wil stappen of als huurder van het stadion.De kostprijs van het stadion wordt geraamd op 300 miljoen euro. In een interview met de krant L'Echo betwijfelt Vanden Stock dat er voldoende privé-investeerders te vinden zijn om dat geld op tafel te leggen. De return is volgens hem onzeker.


Vanden Stock sluit niet uit dat de club toch als investeerder optreedt bij de bouw van het nieuwe stadion. Eerder had manager Herman Van Holsbeeck in de krant Het Laatste Nieuws gezegd dat de club dat niet zou doen.  
Vanden Stock stelt zich grote vragen bij het gebrek aan financieel engagement van de overheden in ons land. “Overal ter wereld investeert de politiek in nieuwe stadions. De Ghelamco Arena in Gent is voor meer dan een derde gefinancierd met publiek geld. Toen België een paar jaar geleden samen met Nederland nog kandidaat was voor het WK 2018, was toenmalig premier Yves Leterme bereid geld te stoppen in de bouw van vier nieuwe stadions. Vandaag is plots niets meer mogelijk. Hoe kan dat?”, zegt hij in de krant.Pas in april 2014 neemt RSC Anderlecht een beslissing of de club uitbreidingswerken uitvoert aan het Constant Vanden Stockstadion, of mee in zee stapt in het nieuwe nationaal voetbalstadion aan de Heizel. Want dan is de deadline voor de Uefa voor het indienen van een vast bouwdossier als gaststad voor het voetbalkampioenschap Euro 2020.


Toch gaat de voorkeur uit van Vanden Stock naar een verhuis naar het nieuwe stadion. Hij schat het potentieel daar op 40.000 tot 45.000 bezoekers. De uitbreiding van het Vanden Stockstadion met een zogenaamde derde ring brengt de capaciteit maar op 28.000 toeschouwers.

Brusselnieuws

koningboudewijstadion stadion rsca vandenstock

Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"

Meer nieuws...