De Zeeuw: "We hadden verkeerde tactiek gekozen"

Niet alleen ontgoocheling bij Anderlecht na de 2-0 uitschuiver bij Benfica. Er horen ook boze blikken en kritiek bij. Trainer John van den Brom wijst naar de foute interventie van Silvio Proto en wil niet van tactische fouten weten. Demy de Zeeuw stelt dat de trainer wťl in de fout ging.Demy De Zeeuw verscheen aan de aftrap. Tijdens de rust kreeg de Nederlander te horen dat hij mocht binnenblijven. In de tweede helft kreeg Anderlecht wat meer greep op de wedstrijd.
"In de eerste helft stonden we niet goed, en dan lijkt het alsof je vreselijk slecht kan voetballen. In de tweede helft staat het dan veel beter, en dan zie je dat het makkelijker voetballen wordt. We hadden de verkeerde tactiek gekozen, denk ik", legt De Zeeuw uit in Het Nieuwsblad."Bruno en Suarez moesten op de twee middenvelders spelen, terwijl ik en Kljestan de backs moesten opvangen. Maar dat plan liep niet zoals het moest, we werden compleet overlopen. We speelden ook op plaatsen waar we niet gewoon zijn te spelen."


"Ik vond mezelf niet eens zo heel slecht spelen", verdedigt hij zich in Het Nieuwsblad. "Maar in een ander systeem had ik de ploeg meer kunnen bijbrengen." De Zeeuw begrijpt niet waarom John van den Brom zijn tactiek opnieuw omgooide van een 4-4-2 naar 4-3-3. "Op papier klonk de tactiek mooi, maar als je op zo'n speelwijze nooit traint, dan is het ook moeilijk uit te voeren."


"En dan word ik bij de rust gewisseld en lijkt het alsof ik een slechte wedstrijd gespeeld heb. Daar moet je voor oppassen als speler, je krijgt snel een stempel. Maar het probleem lag niet bij mij, maar bij de ploeg. Maar van de mensen hoor je dan snel: 'Zie je wel, het was weer De Zeeuw!"


"Ik vond Benfica overigens ook niet groots. Ik speelde hier vorig jaar ook met Spartak Moskou en dat was toch een andere ploeg, een stuk sterker. Ze missen ook nog wel wat spelers, maar dat ze met deze ploeg toch makkelijk winnen, zegt ook veel over ons." Besluit De Zeeuw.

VoetbalBelgiŽ

championsleague rsca benfica dezeeuw

Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ

Meer nieuws...