Anderlecht maat te klein voor Benfica

Anderlecht heeft in zijn eerste Champions League-match van het seizoen niet kunnen stunten tegen Benfica. In Lissabon kwam de landskampioen nooit echt in het spel voor. Benfica strafte missers in de paars-witte verdediging. In de tweede helft kwam Anderlecht even piepen, maar een eerredder zat er niet in.

Anderlecht, met De Zeeuw (in de plaats van Acheampong) in de basis en Deschacht op de bank, begon dramatisch. Na vier minuten lostte de wederoptredende Proto een schot van Perez. Benfica-nieuwkomer Djuricic (ex-Heerenveen) zorgde voor een koude douche: 1-0. Zowel Anderlecht als Benfica vonden erg moeilijk de vrije man, waardoor de fans in het kale Estadio da Luz pover spel zagen. Op het halfuur volgde een nieuwe domper na opnieuw een misser in de paars-witte afweer. Benfica-boegbeeld Luisao liet de kans niet liggen en scoorde de 2-0.

Na de rust bracht Anderlecht-coach John van den Brom Acheampong voor een bleke De Zeeuw. De snelle Ghanees zorgde meteen voor meer dreiging. Anderlecht kreeg zo eindelijk wat kansjes, maar Suarez zag zijn schot door Artur uit de benedenhoek gekeerd. De verdediging van paars-wit bleef bijzonder kwetsbaar. Mbemba kwam goed weg toen Cardozo zijn mistasten niet kon afstraffen en ook een mooie dribbel van Markovic kende geen succes. Van den Brom probeerde met Cyriac, voor een onzichtbare Mitrovic, nog iets te forceren. Vlak voor tijd leek Anderlecht dan toch nog de eer te gaan redden. Kouyaté kon een vrije trap binnenkoppen, maar zijn goal werd afgevlagd voor buitenspel.

Goals: 4' Djuricic (1-0), 30' Luisao (2-0)
Benfica: Moraes, Siqueira, Garay, Luisao, Almeida, Markovic, Matic, Fejsa, Perez (69' John), Djuricic (75' Pereira), Cardozo (87' Lima)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Mbemba, Kouyaté, Gillet, Suarez, Kljestan, Milivojevic, de Zeeuw (45' Acheampong), Bruno (79' Praet), Mitrovic (76' Cyriac)
Gele kaarten: 21' Bruno, 27' Perez, 34' de Zeeuw, 70' Mitrovic, 76' Kljestan, 89' Suarez
Scheidsrechter: Manuel Gräfe (Duitsland)
Toeschouwers: 29.393

Sporza

championsleague benfica

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...