Anderlecht maat te klein voor Benfica

Anderlecht heeft in zijn eerste Champions League-match van het seizoen niet kunnen stunten tegen Benfica. In Lissabon kwam de landskampioen nooit echt in het spel voor. Benfica strafte missers in de paars-witte verdediging. In de tweede helft kwam Anderlecht even piepen, maar een eerredder zat er niet in.

Anderlecht, met De Zeeuw (in de plaats van Acheampong) in de basis en Deschacht op de bank, begon dramatisch. Na vier minuten lostte de wederoptredende Proto een schot van Perez. Benfica-nieuwkomer Djuricic (ex-Heerenveen) zorgde voor een koude douche: 1-0. Zowel Anderlecht als Benfica vonden erg moeilijk de vrije man, waardoor de fans in het kale Estadio da Luz pover spel zagen. Op het halfuur volgde een nieuwe domper na opnieuw een misser in de paars-witte afweer. Benfica-boegbeeld Luisao liet de kans niet liggen en scoorde de 2-0.

Na de rust bracht Anderlecht-coach John van den Brom Acheampong voor een bleke De Zeeuw. De snelle Ghanees zorgde meteen voor meer dreiging. Anderlecht kreeg zo eindelijk wat kansjes, maar Suarez zag zijn schot door Artur uit de benedenhoek gekeerd. De verdediging van paars-wit bleef bijzonder kwetsbaar. Mbemba kwam goed weg toen Cardozo zijn mistasten niet kon afstraffen en ook een mooie dribbel van Markovic kende geen succes. Van den Brom probeerde met Cyriac, voor een onzichtbare Mitrovic, nog iets te forceren. Vlak voor tijd leek Anderlecht dan toch nog de eer te gaan redden. Kouyaté kon een vrije trap binnenkoppen, maar zijn goal werd afgevlagd voor buitenspel.

Goals: 4' Djuricic (1-0), 30' Luisao (2-0)
Benfica: Moraes, Siqueira, Garay, Luisao, Almeida, Markovic, Matic, Fejsa, Perez (69' John), Djuricic (75' Pereira), Cardozo (87' Lima)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Mbemba, Kouyaté, Gillet, Suarez, Kljestan, Milivojevic, de Zeeuw (45' Acheampong), Bruno (79' Praet), Mitrovic (76' Cyriac)
Gele kaarten: 21' Bruno, 27' Perez, 34' de Zeeuw, 70' Mitrovic, 76' Kljestan, 89' Suarez
Scheidsrechter: Manuel Gräfe (Duitsland)
Toeschouwers: 29.393

Sporza

championsleague benfica

Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw
Bayern-fans protesteren tegen "geldwolven" Anderlecht
Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht

Meer nieuws...