Defour: "RSCA moet durven te voetballen"

Steven Defour is als speler van Porto goed geplaatst om Benfica door te lichten, vanavond de tegenstander van Anderlecht in de Champions League. De Rode Duivel kent de kwaliteiten ("Cardozo") en gebreken ("makkelijke tegengoals") van de grote rivaal uit Portugal. "Anderlecht mag zich niet vergissen, Benfica is Europese subtop", waarschuwt hij wel.


Benfica is moeizaam begonnen aan de nieuwe competitie. Na vier speeldagen telt het 7 punten, 5 minder dan koploper Porto. "Het een en ander had ook te maken met het probleem-Cardozo", zegt Defour in Het Laatste Nieuws.Vorig jaar verloor Benfica in enkele weken tijd de titel, de finale van de Europa League én de finale van de Portugese beker. Cardozo zag coach Jorge Jesus als schuldige en wou vertrekken.


"Uiteindelijk bleef de Paraguyaan toch. Dat is misschien een domper voor Anderlecht, want hij kan hun defensie in de problemen brengen. Hij heeft een uitstekende traptechniek en is razendgevaarlijk in de zestien. Zijn aanwezigheid alleen al zorgt voor extra vertrouwen. Anderlecht moet ook opletten voor Lima, een goaltjesdief die in de schaduw van Cardozo speelt.""Benfica is een technisch verfijnde ploeg die steeds offensief denkt. Via de flanken proberen ze snel vooruit te spelen. Nog een sterk punt zijn hun stilstaande fases: daar trainen ze veel op. Vooral de verdedigers Garay en Luisao zijn daarbij te duchten." Het voorbije weekend scoorde Garay trouwens nog twee keer.
Defour geeft aan waar de kansen van Anderlecht liggen. "De defensie is het zwakste punt van Benfica. Ze slikken de laatste tijd makkelijk goals."


"Doelman Artur is degelijk, maar ging eind vorig seizoen een paar keer te makkelijk in de fout. Met Mitrovic en Suarez moet Anderlecht voor gevaar kunnen zorgen."
Volgens Defour is Benfica wel alleen tevreden met een overwinning. "Iets anders zou een teleurstelling zijn. Vergeet niet dat Benfica net als Porto bij de Europese subtop hoort. Anderlecht mag zich daarin niet vergissen.""Portugal spreekt misschien wat minder aan dan Engeland of Spanje, maar het is niet voor niets dat Benfica en Porto in de eerste pot zaten bij de loting. Wil Anderlecht iets rapen in Lissabon, dan moet het durven te voetballen. Als ze het eerste halfuur ongeschonden doorkomen, zullen er wel mogelijkheden komen."


Sporza

championsleague rsca benfica

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...