Defour: "RSCA moet durven te voetballen"

Steven Defour is als speler van Porto goed geplaatst om Benfica door te lichten, vanavond de tegenstander van Anderlecht in de Champions League. De Rode Duivel kent de kwaliteiten ("Cardozo") en gebreken ("makkelijke tegengoals") van de grote rivaal uit Portugal. "Anderlecht mag zich niet vergissen, Benfica is Europese subtop", waarschuwt hij wel.


Benfica is moeizaam begonnen aan de nieuwe competitie. Na vier speeldagen telt het 7 punten, 5 minder dan koploper Porto. "Het een en ander had ook te maken met het probleem-Cardozo", zegt Defour in Het Laatste Nieuws.Vorig jaar verloor Benfica in enkele weken tijd de titel, de finale van de Europa League én de finale van de Portugese beker. Cardozo zag coach Jorge Jesus als schuldige en wou vertrekken.


"Uiteindelijk bleef de Paraguyaan toch. Dat is misschien een domper voor Anderlecht, want hij kan hun defensie in de problemen brengen. Hij heeft een uitstekende traptechniek en is razendgevaarlijk in de zestien. Zijn aanwezigheid alleen al zorgt voor extra vertrouwen. Anderlecht moet ook opletten voor Lima, een goaltjesdief die in de schaduw van Cardozo speelt.""Benfica is een technisch verfijnde ploeg die steeds offensief denkt. Via de flanken proberen ze snel vooruit te spelen. Nog een sterk punt zijn hun stilstaande fases: daar trainen ze veel op. Vooral de verdedigers Garay en Luisao zijn daarbij te duchten." Het voorbije weekend scoorde Garay trouwens nog twee keer.
Defour geeft aan waar de kansen van Anderlecht liggen. "De defensie is het zwakste punt van Benfica. Ze slikken de laatste tijd makkelijk goals."


"Doelman Artur is degelijk, maar ging eind vorig seizoen een paar keer te makkelijk in de fout. Met Mitrovic en Suarez moet Anderlecht voor gevaar kunnen zorgen."
Volgens Defour is Benfica wel alleen tevreden met een overwinning. "Iets anders zou een teleurstelling zijn. Vergeet niet dat Benfica net als Porto bij de Europese subtop hoort. Anderlecht mag zich daarin niet vergissen.""Portugal spreekt misschien wat minder aan dan Engeland of Spanje, maar het is niet voor niets dat Benfica en Porto in de eerste pot zaten bij de loting. Wil Anderlecht iets rapen in Lissabon, dan moet het durven te voetballen. Als ze het eerste halfuur ongeschonden doorkomen, zullen er wel mogelijkheden komen."


Sporza

championsleague rsca benfica

Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw
Bayern-fans protesteren tegen "geldwolven" Anderlecht
Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht

Meer nieuws...