U21 : Anderlecht en Lokeren spelen 1-1-gelijk

De beloften van Paars-Wit namen het op vrijdag 13 september 2013 op tegen Sporting Lokeren. Een echte topmatch, want Lokeren stond voor aanvang van de partij op een gedeelde tweede plaats met 7 punten na drie speeldagen, Anderlecht volgde op ťťn puntje. De match tussen de twee Sportings eindigde onbeslist, op een 1-1-gelijkspel.


Verschillende spelers uit de Lokerse A-kern op het scheidsrechtersblad, waaronder ook Ayanda Patosi, terugkerend uit blessure. Bij de Brusselaars drie spelers uit het eerste elftal : Samy Bourard, Leander Dendoncker en Nabil Jaadi.
Lokeren nam de beste start en na een kwartier voetballen zette Enes Saglik zijn ploeg met een afstandsschot op een 0-1-voorsprong. Anderlecht reageerde snel, maar Mohamed Soumare zag zijn poging nog weggewerkt worden en een voorzet van Anthony D'Alberto werd voor doel weggekopt. Halfweg de eerste helft had RSCA-doelman Enzo D'Alberto een goeie reflex op een kopbal van Despotovic en voorkwam zo de 0-2. Op het halfuur een goeie actie tussen Samy Bourard en Nabil Jaadi, maar de goalie van Lokeren stopte het leer in twee keer. Diezelfde Jaadi vond kort daarna Leander Dendoncker voor doel, maar die stuitte op de Lokerse goalie, de herneming van Mohamed Soumare wist de bezoekende doelman uiteindelijk te klemmen. Nabil Jaadi kwam in de eerste 45 minuten nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn vrije trap werd door Geens nog over de lat getikt. Leander Dendoncker zag eveneens een poging afgestopt door de bezoekende doelman en aan de overkant moest Enzo D'Alberto nog aan het werk op een poging van Patosi. 0-1 aan de rust.Twee wissels bij de thuisploeg bij de start van de tweede periode. Leander Dendoncker en Nabil Jaadi bleven in de kleedkamer, Samuel Bastien en Abdelhakim Bouhna waren de vervangers. Die laatste had al snel een goeie actie in huis, maar Mohamed Soumare kwam niet tot een schot. Aan de overkant wist Enzo D'Alberto een poging van Saglik nog over de lat te deviŽren. Iets na het uur hingen de bordjes opnieuw gelijk. Samy Bourard strafte een foutje in de Lokerse verdediging genadeloos af : 1-1. Abdelhakim Bouhna zag halfweg de tweede helft een kopbal nog naast doel verdwijnen, maar de beste kansen vielen op het einde van de wedstrijd. Samuel Bastien vond Samy Bourard en de pegel van de jongeling kon door de Lokerse doelman maar net in hoekschop gebokst worden. Op slag van affluiten kwam Paars-Wit nog heel dicht bij de zege, maar Abdelhakim Bouhna trof de lat zodat de 1-1 ook na 90 minuten op het bord bleef.
Opstelling RSCA: D'Alberto E., D'Alberto A., Isci, Seck, Kawaya, Dendoncker (46' Bastien), Njoh (70' Leya Iseka), Carvalho, Soumare, Bourard, Jaadi (46' Bouhna)

RSCA.be

beloften rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...