U21 : Anderlecht en Lokeren spelen 1-1-gelijk

De beloften van Paars-Wit namen het op vrijdag 13 september 2013 op tegen Sporting Lokeren. Een echte topmatch, want Lokeren stond voor aanvang van de partij op een gedeelde tweede plaats met 7 punten na drie speeldagen, Anderlecht volgde op één puntje. De match tussen de twee Sportings eindigde onbeslist, op een 1-1-gelijkspel.


Verschillende spelers uit de Lokerse A-kern op het scheidsrechtersblad, waaronder ook Ayanda Patosi, terugkerend uit blessure. Bij de Brusselaars drie spelers uit het eerste elftal : Samy Bourard, Leander Dendoncker en Nabil Jaadi.
Lokeren nam de beste start en na een kwartier voetballen zette Enes Saglik zijn ploeg met een afstandsschot op een 0-1-voorsprong. Anderlecht reageerde snel, maar Mohamed Soumare zag zijn poging nog weggewerkt worden en een voorzet van Anthony D'Alberto werd voor doel weggekopt. Halfweg de eerste helft had RSCA-doelman Enzo D'Alberto een goeie reflex op een kopbal van Despotovic en voorkwam zo de 0-2. Op het halfuur een goeie actie tussen Samy Bourard en Nabil Jaadi, maar de goalie van Lokeren stopte het leer in twee keer. Diezelfde Jaadi vond kort daarna Leander Dendoncker voor doel, maar die stuitte op de Lokerse goalie, de herneming van Mohamed Soumare wist de bezoekende doelman uiteindelijk te klemmen. Nabil Jaadi kwam in de eerste 45 minuten nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn vrije trap werd door Geens nog over de lat getikt. Leander Dendoncker zag eveneens een poging afgestopt door de bezoekende doelman en aan de overkant moest Enzo D'Alberto nog aan het werk op een poging van Patosi. 0-1 aan de rust.Twee wissels bij de thuisploeg bij de start van de tweede periode. Leander Dendoncker en Nabil Jaadi bleven in de kleedkamer, Samuel Bastien en Abdelhakim Bouhna waren de vervangers. Die laatste had al snel een goeie actie in huis, maar Mohamed Soumare kwam niet tot een schot. Aan de overkant wist Enzo D'Alberto een poging van Saglik nog over de lat te deviëren. Iets na het uur hingen de bordjes opnieuw gelijk. Samy Bourard strafte een foutje in de Lokerse verdediging genadeloos af : 1-1. Abdelhakim Bouhna zag halfweg de tweede helft een kopbal nog naast doel verdwijnen, maar de beste kansen vielen op het einde van de wedstrijd. Samuel Bastien vond Samy Bourard en de pegel van de jongeling kon door de Lokerse doelman maar net in hoekschop gebokst worden. Op slag van affluiten kwam Paars-Wit nog heel dicht bij de zege, maar Abdelhakim Bouhna trof de lat zodat de 1-1 ook na 90 minuten op het bord bleef.
Opstelling RSCA: D'Alberto E., D'Alberto A., Isci, Seck, Kawaya, Dendoncker (46' Bastien), Njoh (70' Leya Iseka), Carvalho, Soumare, Bourard, Jaadi (46' Bouhna)

RSCA.be

beloften rsca

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...