Van Holsbeeck: "We wilden deze zomer kwaliteit in plaats van kwantiteit"

Waarom betaalde Anderlecht 5 miljoen euro voor Mitrovic? En wat zijn de gevolgen voor Praet? Waar liep het mis met Mboyo en hoe komt het dat paars-wit de op één na slechtste defensie van de JPL heeft? Herman Van Holsbeeck spreekt vrijuit.


De manager van Anderlecht verscheepte deze zomer maar liefst 25 spelers en haalde er eentje van vijf miljoen voor in de plaats. Het nouveau Anderlecht komt er stilaan aan, maar Van Holsbeeck beseft door bovenstaande stellingen in Gazet van Antwerpen maar al te goed dat het nog spannende weken gaan worden.


"We wilden deze zomer kwaliteit in plaats van kwantiteit", opent de manager van RSCA. "Suarez en Cyriac gingen het alleen niet redden en dan moet je kiezen wat je haalt. Hielden we vast aan onze limiet van 3,5 miljoen euro of gingen we iets doen wat we nog nooit gedaan hadden en een talent voor vijf miljoen halen met de hoop er later een serieuze meerwaarde op te realiseren? Dat Mitrovic dat bedrag waard was daar waren we het snel over eens. Toen we tijdens België - Servië zagen hoe hij moederziel alleen Kompany en Van Buyten aan de praat hield, was iedereen bij Anderlecht unaniem."


Toch liet Genk-aanwinst Ilombe Mboyo eerder deze week nog optekenen dat hij de eerste keuze van Anderlecht was, niet Mitrovic. Maar die vlieger gaat niet op bij Van Holsbeeck. "Laat het heel duidelijk zijn: Mitrovic was altijd onze nummer één. Slechts omdat we eerst dachten dat hij onhaalbaar was, kwam Mboyo in beeld. En dan nog hadden we een bepaald bedrag in ons hoofd dat we niet wilden overschrijden. Laat ze maar zeggen dat we naast Mboyo hebben gegrepen. Dat raakt me niet, wij hebben Mitrovic."De komst van de jonge Serviër zou wel eens serieuze gevolgen kunnen hebben voor publiekslieveling Dennis Praet, die flirt met een plaatsje op de bank. "Maar kwaliteit komt altijd bovendrijven", aldus Van Holsbeeck. "En Dennis heeft voldoende kwaliteiten. Momenteel zit hij in een mindere periode maar ik durf zelfs zeggen dat de komst van Mitrovic uiteindelijk een goede zaak zal zijn voor Praet. Met Mitrovic heeft hij iemand voor zich die de druk wegneemt en de bal kan bijhouden. Praet zal daar mee van profiteren."
Wie voorlopig niet echt mee profiteert is de verdediging, die bakken kritiek krijgt omdat het de ene goal na de andere slikt ."Er is altijd veel te doen geweest over de matige offensieve statistieken van Biglia", verdedigt Van Holsbeeck z'n troepen. "Maar hij was wel permanent aanwezig in de match. Je kon als verdediger altijd de bal aan hem kwijt en hij leed nooit balverlies. Zonder Biglia is het anders spelen. Je hebt dat rustpunt niet meer. Maar Mitrovic gaat nu de fysionomie van bepaalde matchen veranderen. Het gaat opnieuw anders worden."

Voetbal24.be

vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...