Michael Verschueren: "Europa League moet een eigen sterk merk worden"

Gisteren werd Michael Verschueren, lid van de Raad van bestuur van de NV RSC Anderlecht, verkozen als "executive board member" van de European Club Association. Hij volgt dankzij de verkiezing zijn vader Michel Verschueren op die de belangen van de Europese clubs vele jaren heeft verdedigd. Verschueren wil vooral de Europa League op waarderen.


"Als we bij Anderlecht ons vijfjarenplan vastleggen, gaan we ervan uit dat we in die periode tweemaal de Champions League spelen en drie keer de Europa League. Dat is voor een club als Anderlecht het maximaal haalbare", zegt Verschueren in Het Belang van Limburg.


"Voor andere Belgische clubs is dat misschien maar ťťn Champions League-deelname. Een zevental landen zitten in dezelfde situatie als BelgiŽ. Voor ons is het dus belangrijk dat de Europa League financieel opgewaardeerd wordt, dat het verschil in inkomsten met de Champions League kleiner wordt."


De winnaar van de Europa League is voor het seizoen 2014-2015 automatisch geplaatst voor de poulefase van de Champions League. Ook voor de Europa League zal er dan een marketingpoule zijn voor tv-gelden. "Dat moet voor het seizoen 2014-2015 al 28 miljoen euro extra opleveren", aldus Verschueren. "Verder willen we met de Europa League een branding creŽren, een eigen sterk merk, dat voor extra sponsoring moet zorgen." 

Het belang van Limburg

verschueren michael eca

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...