Mitrovic: "Tegen KV Mechelen scoor ik en zorg voor de drie punten"

Aleksandar Mitrovic maakte afgelopen vrijdag enkele Belgische vrienden. De aanwinst van RSC Anderlecht snoepte KroatiŽ immers twee punten af in de strijd om het WK-kwalificatieticket. De Rode Duivels mogen daardoor bijna op beide oren slapen. Bedankt, Aleksandar!


Aleksandar Mitrovic tekende in de partij tussen ServiŽ en KroatiŽ voor de 1-1. De aanwinst van RSC Anderlecht maakte op die manier bovendien ook al zijn eerste officiŽle doelpunt voor zijn land. En om het plaatje helemaal compleet te maken: het was ook al het eerste doelpunt ooit van ServiŽ tegen de aartsrivaal.


ďIk weet dat het doelpunt heel wat ServiŽrs gelukkig maaktĒ, lacht de aanvaller in Het Nieuwsblad. ďEen overwinning had echter heel zoet gesmaakt. Bovendien was zoín resultaat ook een betere zaak geweest voor de Rode Duivels.Ē


ďJullie hoeven me niet te bedankenĒ, gaat de aanvaller verder. ďIk scoorde gewoon voor mijn Belgische vrienden. Ik ben dan ook heel goed ontvangen in BelgŽ en bij Anderlecht. Ik wilde gewoon iets terug doen. Ik ben ben blij dat ik BelgiŽ naar het WK kan helpen, maar ik had meer moeten scoren tegen KratiŽ."Wat ik van het compliment van Josť Mourinho (de Portugees ziet een potentiŽle topper in Mitrovic) vind? "Zo een compliment doet deugd. Het bewijst dat ik op de juiste manier aan mijn carriŽre bouw. Het motiveert me vooral om nog harder te werken aan mijn zwakke punten.Ē


Heeft Mitrovic dan ook zwakke punten? "Ja, ik mis nog te vaak reuze grote kansen. Van die twee gemiste kopballen op Zulte-Waregem heb ik wakker gelegen. Ook al omdat we de partij verloren. Maar ik doe de fans van Anderlecht een nieuwe belofte: Tegen KV Mechelen scoor ik en zorg voor de drie punten."


"Ik wordt door Jestrovic goed op de hoogte gehouden van wat er verschijnt in de Belgische pers. Het doet me plezier wat ze over mij schrijven maar het doet mij niet vergeten dat we verloren hebben." 


Het vlotte samenspel met Suarez viel op. "Het is gemakkelijk om samen te spelen met iemand als Mati. Hij is de ster van het elftal. Het is goed dat het nu al zo klikte tussen ons, maar hoe meer we samen zullen trainen hoe beter we zullen worden."


Ondertussen zal ServiŽ er niet bij zijn in BraziliŽ. Ook Mitrovic heeft nochtans hoge doelen met zijn land. ďIk pakte de Europese titel met Jong ServiŽ en had heel graag naar het WK getrokken. Maar ik kan nog steeds voor BelgiŽ supporteren.Ē (lacht)Het Nieuwsblad

mitrovic rsca

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: ďHet doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseindeĒ
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...