Van Holsbeeck: "Wat Anderlecht ook doet het werkt als een rode lap op een stier"

De KBVB wil met het Brusselse Gewest en een aantal investeerders een nieuw voetbalstadion bouwen op parking C aan de Heizel. Het totale prijskaartje zou 300 miljoen euro bedragen. Niet alleen de Rode Duivels zouden er spelen. Anderlecht zou naar dit stadion kunnen verhuizen. Dat nieuws wekte kritiek op.


Een aantal partijen hebben het over oneerlijke concurrentie. Onder meer Bart Verhaeghe (Club Brugge) kant zich tegen het project. Anderlecht kan op financieel vlak een grote stap vooruit zetten, waar andere clubs er alleen voor staan.Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is niet gelukkig met die reacties. "De positie van Anderlecht is heel duidelijk. Wij zijn zelf bezig met ons project van de verbouwing van ons stadion, waarbij er een derde ring op het Vanden Stockstadion moet komen. Wij zijn ook op de hoogte gebracht van de kans dat er een nieuw stadion komt op Parking C van de Heizel en dat de realisatie daarvan alleen mogelijk is als er een club in dat nieuwe stadion zou spelen. Wij zijn daar op ingegaan vanuit het idee: wij komen als partners om te zien wat het plan precies inhoudt. Het eerst wat er nu moet komen, is een haalbaarheidsstudie."


Clubmanager Herman Van Holsbeeck is echter voorzichtig en kijkt nog even de kat uit de boom. "Een studie moet duidelijk maken wat het meest rendabele project is", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.


"Ik vind het bijzonder jammer dat er links en rechts toch weer kritiek komt. Als de bond iets op gang brengt waar ook Anderlecht bij betrokken is, werkt dat blijkbaar als een rode lap op een stier", stelt Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.
"Terwijl wij bij Anderlecht blij zijn dat een club als AA Gent in de Ghelamco Arena kan spelen. Wij zeggen tegen Gent: ‘Proficiat met uw project’. Aan degenen die nu al kritiek hebben, kan ik alleen maar zeggen dat Anderlecht altijd goed genoeg zal zijn om voor de titel te spelen, of het nu in een klein of in een groter stadion speelt."

VoetbalBelgië

koningboudewijstadion stadion cvsstadion vanholsbeeck

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...