Van Holsbeeck: "Wat Anderlecht ook doet het werkt als een rode lap op een stier"

De KBVB wil met het Brusselse Gewest en een aantal investeerders een nieuw voetbalstadion bouwen op parking C aan de Heizel. Het totale prijskaartje zou 300 miljoen euro bedragen. Niet alleen de Rode Duivels zouden er spelen. Anderlecht zou naar dit stadion kunnen verhuizen. Dat nieuws wekte kritiek op.


Een aantal partijen hebben het over oneerlijke concurrentie. Onder meer Bart Verhaeghe (Club Brugge) kant zich tegen het project. Anderlecht kan op financieel vlak een grote stap vooruit zetten, waar andere clubs er alleen voor staan.Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is niet gelukkig met die reacties. "De positie van Anderlecht is heel duidelijk. Wij zijn zelf bezig met ons project van de verbouwing van ons stadion, waarbij er een derde ring op het Vanden Stockstadion moet komen. Wij zijn ook op de hoogte gebracht van de kans dat er een nieuw stadion komt op Parking C van de Heizel en dat de realisatie daarvan alleen mogelijk is als er een club in dat nieuwe stadion zou spelen. Wij zijn daar op ingegaan vanuit het idee: wij komen als partners om te zien wat het plan precies inhoudt. Het eerst wat er nu moet komen, is een haalbaarheidsstudie."


Clubmanager Herman Van Holsbeeck is echter voorzichtig en kijkt nog even de kat uit de boom. "Een studie moet duidelijk maken wat het meest rendabele project is", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.


"Ik vind het bijzonder jammer dat er links en rechts toch weer kritiek komt. Als de bond iets op gang brengt waar ook Anderlecht bij betrokken is, werkt dat blijkbaar als een rode lap op een stier", stelt Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.
"Terwijl wij bij Anderlecht blij zijn dat een club als AA Gent in de Ghelamco Arena kan spelen. Wij zeggen tegen Gent: ‘Proficiat met uw project’. Aan degenen die nu al kritiek hebben, kan ik alleen maar zeggen dat Anderlecht altijd goed genoeg zal zijn om voor de titel te spelen, of het nu in een klein of in een groter stadion speelt."

VoetbalBelgië

koningboudewijstadion stadion cvsstadion vanholsbeeck

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...