Volledig interview "Aleksandar Mitrovic"

Het voetbalmagazine 'Fan' van HNB had een uitgebreid gesprek met de nieuwe superspits van Anderlecht Aleksandar Mitrovic. De duurste aankoop ooit in ons land stelt zich zelf voor aan onze lezers."De mensen vergelijken mij vaak met Balotelli, maar mijn idool is Drogba", zegt Mitrovic. "De vergelijking met Balotelli komt natuurlijk door mijn kapsels, tattooss en het rugnummer '45' dat we allebei dragen. Dat cijfer is geen toeval. Als goalgetter is mijn favoriete nummer 9. Maar omdat dit nummer bij Anderlecht niet meer beschikbaar was koos ik voor '45'. Vier plus vijf is negen. De enige vergelijking met Balotelli is dat we beide een neus hebben voor doelpunten en onze fysieke kracht. Naast het veld ben ik wel veel rustiger dan hem, zelfs een klein beetje timide. Ik wil ook niet constant in roddelblaadjes staan.""Een vriendin heb ik niet, maar ik had een tijdlang een Servisch meisje, maar dat is voorbij. Ik ben nog jong hť.
We hielden er wel van samen te gaan winkelen. Meestal was het ik die aandrong om te gaan winkelen. Ik hou van mooie kledij en kan uren besteden in winkelstraten. Bij mij moet er veel veranderen, mijn haar, outfits, maar ook het de meubelen thuis en de auto."
"Naast het geloof is mijn familie erg belangrijk voor mij. Mijn vader was in mijn geboortestad een hard werkende zelfstandige die veel op offerde voor het slagen van mijn carriťre. Hij versleet de auto terwijl ik lag te slapen als passagier of huiswerk aan het maken was. Het was telkens 60 km heen en terug en terwijl ik trainde wachten hij op mij. Vanaf mijn vijf jaar ben ik al aan het voetballen, mijn broer Milan (14) aanziet mij als zijn grote idool."
"Mijn broer is een veel betere student dan ik. Tot vorig seizoen liep ik nog school in een technische richting. Maar de combinatie top-voetbal en studeren was heel hard. Bovendien was ik ook nog een jongen die graag kattenkwaad uithaalde. Op een bepaald moment wilde ze me zelfs klas verantwoordelijke maken om meer verantwoordelijkheid te laten nemen. Toch ben ik blij dat ik mijn diploma behaald heb. Later wil ik zelfs terug gaan studeren."


"Het voetbal was thuis en voor mij altijd het allerbelangrijkste. Ik werd op mijn negende ontdekt door Partizan toen ik met FC Smederova een paar goals tegen hen scoorde. Nochtans speelde ik toen als middenvelder. Daarna werd ik opgeleid in Belgrado. Ik was ook een hevige fan van de A-kern en ging elke week supporteren waar de harde kern stond. Die sfeer en liedjes zal ik altijd blijven onthouden.""Ik ben opgevoed als orthodoxe Christen. Ik bid heel vaak, niet dat ik naar de kerk ga ofzo maar ik vraag God steun voor het begin van een wedstrijd. Als je geen goed mens ben moet je daar de gevolgen van dragen. Het geloof is mijn toevlucht. Daarom liet ik op mij arm de maagd Maria tatoeŽren. Ja ik hou wel van tattoos er zullen er nog wel volgen denk ik. Maar ik zal mijn lijf niet overladen."
"Ik hou van boksen en kickboksen die fighting spirit heb ik altijd al gehad. Die sporten zorgen ervoor dat je heel je lichaam traint en veel sterker wordt. Ik kan er mijn overtollige energie in kwijt en die sporten leren je leven als een professional. In de toekomst zou ik graag een sportschool starten waar jongeren komen trainen.""Sinds ik met ServiŽ Europees kampioen werd U19 ben ik nog meer overtuigd dat ik een niveau hoger aan kan. Dat ik verkozen werd tot speler van het tornooi is voor mij bijzaak. Vele van die jongeren zullen zich integreren in de A-ploeg.""Ik heb altijd een link gehad met BelgiŽ. Mijn manager Jestrovic kende zijn succesjaren in BelgiŽ. Nenad heeft mij ook het geheim verteld om een strafschop te trappen. Dus ik wil gerust de strafschoppen bij Anderlecht trappen. Ook van Goran Lovre leerde ik veel. Hij leerde me altijd kalm te blijven. Ik nodigde hem al eens uit om naar Brussel te komen." Besluit Mitrovic.


Het Nieuwsblad

mitrovic rsca

Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern MŁnchen"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen
Sparta Praag en Anderlecht vinden geen akkoord over transferprijs

Meer nieuws...