Suarez en Acheampong rollen Charleroi op

Matias Suarez heeft - samen met Frank Acheampong - Charleroi opgerold. De Argentijn zocht de laatste weken achter zijn beste vorm, maar nam tegen de Carolo's drie goals voor zijn rekening. Acheampong maakte daarnaast weer indruk met twee assists. Alleen achteraan moet er nog bijgeschaafd worden.

Anderlecht had geleerd uit de les van vorige week op Waasland-Beveren toen John van den Brom zwaar uit zijn sloffen moest schieten. Van bij het begin greep de thuisploeg Charleroi bij de keel. Een treffer leek niet lang uit te zullen blijven, maar de Carolo's verdedigden hun doel met alle mogelijke middelen. Schoten van Bruno, Suarez en Praet werden afgeblokt of gingen naast. Vooral die laatste had iets te bewijzen na de felle kritiek van vorige week. En Praet verscheen op de afspraak. Maar ook Mati Suarez was geprikkeld na de laatste weken zijn normale niveau niet gehaald te hebben. De Argentijn voelde zich eindelijk in zijn sas en liet dat ook zien met enkele leuke acties. En nog voor halfweg de eerste helft pakte hij ook uit met een schitterend schot waar Madanda amper verhaal tegen had: 1-0. Lang kon Anderlecht echter niet genieten van zijn voorsprong, want Daf maakte al gauw gelijk. De ex-Anderlecht-speler kwam goed ingelopen en werkte de voorzet knap binnen. Van zijn bewaker, Milivojevic, was er geen spoor te bekennen. En het ging snel in het Astridpark, want amper vijf minuten later stond het al 2-1. Frank Acheampong begon aan één van zijn nu al beruchte rushes op de linkerflank en kwam ook tot een schot, maar Mandanda zat er nog met een hand tussen. Suarez was er echter als de kippen bij om de bal binnen te duwen. Een aangename eerste helft met Anderlecht dat verdiend op voorsprong stond.

Het duo Acheampong-Suarez bleef voor vuurwerk zorgen. Amper twee minuten ver in de tweede helft schudde de Ghanees weer een goede voorzet uit zijn voeten en Suarez klom hoger dan iedereen om perfect in het hoekje te koppen. Anderlecht betaalde één miljoen euro voor de 19-jarige linkerflank, maar gaat daar blijkbaar geen spijt van krijgen. En Suarez is na weken gesukkel ook weer de oude: acties, passes en goals. Met drie doelpunten zal hij genoeg vertrouwen getankt hebben en lijkt hij definitief vertrokken. Achteraan scheelt er wel nog het één en ander, want uit hun tweede echte kans puurden de Zebra's ook hun tweede goal. Pollet devieerde netjes voorbij Proto. Weer was het een individuele fout achteraan, want Nuytinck gaf de Fransman veel te veel ruimte. Alhoewel de verdediger vier minuten later zijn fout zelf rechtzette door de 4-2 voorbij Mandanda te schieten. En het doelpuntenfestival kreeg nog een vervolg. Na een schitterende collectieve aanval mocht Bruno zijn vijfde maken van Milivojevic. Achttien goals in vijf matchen: aan efficiëntie ontbreekt het Anderlecht wel niet. Voorlopig wordt er dan ook niet gepraat over Mbokani of De Sutter in het Astridpark. Van den Brom gunde uitblinkers Suarez en Acheampong nog een applauswissel.

Goals: 21' Suarez (1-0), 27' Daf (1-1), 32' Suarez (2-1), 47' Suarez (3-1), 55' Pollet (3-2), 57' Nuytinck (4-2), 75' Bruno (5-2)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté (80' Mbemba), Gillet, Acheampong (78' Najar), Kljestan, Milivojevic, Praet, Bruno, Suarez (78' Cyriac)
Charleroi: Mandanda, N'Ganga, Willems, Vervoort, Marinos, Kaya, Daf (60' Thiaré), Kudemor (61' Marcq), Houdret, Milicevic (81' François), Pollet
Gele kaarten: 45' Kudemor
Scheidsrechter: Peter Vervecken
Toeschouwers: 26.112

Voetbalkrant

charleroi jupilerproleague

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...