Suarez en Acheampong rollen Charleroi op

Matias Suarez heeft - samen met Frank Acheampong - Charleroi opgerold. De Argentijn zocht de laatste weken achter zijn beste vorm, maar nam tegen de Carolo's drie goals voor zijn rekening. Acheampong maakte daarnaast weer indruk met twee assists. Alleen achteraan moet er nog bijgeschaafd worden.

Anderlecht had geleerd uit de les van vorige week op Waasland-Beveren toen John van den Brom zwaar uit zijn sloffen moest schieten. Van bij het begin greep de thuisploeg Charleroi bij de keel. Een treffer leek niet lang uit te zullen blijven, maar de Carolo's verdedigden hun doel met alle mogelijke middelen. Schoten van Bruno, Suarez en Praet werden afgeblokt of gingen naast. Vooral die laatste had iets te bewijzen na de felle kritiek van vorige week. En Praet verscheen op de afspraak. Maar ook Mati Suarez was geprikkeld na de laatste weken zijn normale niveau niet gehaald te hebben. De Argentijn voelde zich eindelijk in zijn sas en liet dat ook zien met enkele leuke acties. En nog voor halfweg de eerste helft pakte hij ook uit met een schitterend schot waar Madanda amper verhaal tegen had: 1-0. Lang kon Anderlecht echter niet genieten van zijn voorsprong, want Daf maakte al gauw gelijk. De ex-Anderlecht-speler kwam goed ingelopen en werkte de voorzet knap binnen. Van zijn bewaker, Milivojevic, was er geen spoor te bekennen. En het ging snel in het Astridpark, want amper vijf minuten later stond het al 2-1. Frank Acheampong begon aan één van zijn nu al beruchte rushes op de linkerflank en kwam ook tot een schot, maar Mandanda zat er nog met een hand tussen. Suarez was er echter als de kippen bij om de bal binnen te duwen. Een aangename eerste helft met Anderlecht dat verdiend op voorsprong stond.

Het duo Acheampong-Suarez bleef voor vuurwerk zorgen. Amper twee minuten ver in de tweede helft schudde de Ghanees weer een goede voorzet uit zijn voeten en Suarez klom hoger dan iedereen om perfect in het hoekje te koppen. Anderlecht betaalde één miljoen euro voor de 19-jarige linkerflank, maar gaat daar blijkbaar geen spijt van krijgen. En Suarez is na weken gesukkel ook weer de oude: acties, passes en goals. Met drie doelpunten zal hij genoeg vertrouwen getankt hebben en lijkt hij definitief vertrokken. Achteraan scheelt er wel nog het één en ander, want uit hun tweede echte kans puurden de Zebra's ook hun tweede goal. Pollet devieerde netjes voorbij Proto. Weer was het een individuele fout achteraan, want Nuytinck gaf de Fransman veel te veel ruimte. Alhoewel de verdediger vier minuten later zijn fout zelf rechtzette door de 4-2 voorbij Mandanda te schieten. En het doelpuntenfestival kreeg nog een vervolg. Na een schitterende collectieve aanval mocht Bruno zijn vijfde maken van Milivojevic. Achttien goals in vijf matchen: aan efficiëntie ontbreekt het Anderlecht wel niet. Voorlopig wordt er dan ook niet gepraat over Mbokani of De Sutter in het Astridpark. Van den Brom gunde uitblinkers Suarez en Acheampong nog een applauswissel.

Goals: 21' Suarez (1-0), 27' Daf (1-1), 32' Suarez (2-1), 47' Suarez (3-1), 55' Pollet (3-2), 57' Nuytinck (4-2), 75' Bruno (5-2)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté (80' Mbemba), Gillet, Acheampong (78' Najar), Kljestan, Milivojevic, Praet, Bruno, Suarez (78' Cyriac)
Charleroi: Mandanda, N'Ganga, Willems, Vervoort, Marinos, Kaya, Daf (60' Thiaré), Kudemor (61' Marcq), Houdret, Milicevic (81' François), Pollet
Gele kaarten: 45' Kudemor
Scheidsrechter: Peter Vervecken
Toeschouwers: 26.112

Voetbalkrant

charleroi jupilerproleague

Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar

Meer nieuws...