Paars-witte beloften bekeren verder

De beloften van Paars-Wit startten op donderdag 22 augustus 2013 aan hun eerste bekeravontuur. De ploeg onder leiding van René Peeters stuurde RAEC Mons met duidelijke 5-1-cijfers terug naar huis en mag zich nu opmaken voor de achtste finales van het bekertoernooi.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg want op het kwartier hadden de Brusselaars de voorsprong al vast. Andy Najar zette voor tot bij de vrijstaande Elis Koulibaly en de spits kon makkelijk binnentikken : 1-0. Mons kon daar maar weinig tegenover zetten. Aan de overkant mikte Nabil Jaadi nog over doel en Andy Kawaya trapte vanop afstand naast. Op het halfuur waren de bezoekers een eerste keer echt gevaarlijk. Er was een goeie redding nodig van goalie Davy Roef om een vrije trap nog net over doel te boksen en het leer zo uit zijn netten te houden.

Het was echter Anderlecht dat de voorsprong verder zou uitbouwen. Elis Koulibaly kopte een voorzet van Andy Najar eerst nog in de handen van de doelman, maar toen de Hondurees even later zelf uithaalde, was het wel raak : 2-0. Kort voor rust wist Mons nog de aansluitingstreffer te scoren vanop de penaltystip, Mamadou Barry trapte de elfmeter binnen : 2-1 aan de rust.

Al meteen na rust wist Sporting opnieuw uit te lopen. Na goed voorbereidend werk van Andy Kawaya op de flank was het Elis Koulibaly die de bal tot bij Andy Najar devieerde en de Hondurees zijn tweede van de avond scoorde : 3-1. Mons was niet in staat om echt iets terug te doen en op het uur zette Andy Najar met zijn derde van de avond de kwalificatie voor de volgende bekerronde helemaal veilig : 4-1. Nabil Jaadi, doorgestuurd door Samy Bourard, trapte even later nog op de doelman, maar het was - opnieuw - Andy Najar die op slag van affluiten de 5-1-eindstand op het bord zette.

Opstelling Anderlecht: Roef, Isci, Haagen (70' Denayer), Matthys, Lukaku, Carvalho, Najar, Jaadi, Koulibaly (72' Lapage), Bourard, Kawaya (72' Tarfi M.).

Anderlecht plaatst zich met de ruime zege voor de volgende ronde van de Belgische Beker U21 ! Tegenstander daar wordt alvast Tubize, dat KV Mechelen met een 0-5-nederlaag uit het toernooi kegelde. De datum van de wedstrijd staat nog niet vast.

RSCA.be

beloften najar jaadi roef

UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig
Anderlecht haalt hard uit naar stad Brussel
Anderlecht jeugd verliest nipt finale van Lyon
Anderlecht haalt jong talent bij White Star Brussel
Thelin: "Ik ben erg blij en fier om bij Anderlecht te kunnen blijven"
Beloften Anderlecht stoten door naar finale op de FIFA Youth Cup in Zwitserland
Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"

Meer nieuws...