Weer een assist van Proto met Acheampong als afwerker

Silvio Proto zette zondag Frank Acheampong op weg naar de 0-3. Ook vorige week tegen AA Gent lanceerde de doelman van Anderlecht de snelle flankaanvaller richting een doelpunt. Zo zit Proto al aan twee assists in vier wedstrijden, toch opmerkelijk voor een keeper.


"Vroeger deed ik het vaker, zeker bij La Louvière destijds", vertelt de dertigjarige Proto in Het Laatste Nieuws. "Van den Brom wil van achteruit opbouwen en er voetballend uitkomen. Hij heeft me al een paar keer aangemaand minder vaak die lange bal te gebruiken. Maar ik kan je verzekeren dat hij vandaag het gelukkigst van allemaal was met mijn assist op Acheampong." 


"Ik kan alleen maar tevreden zijn, ook omdat we de 0 houden. Als doelman sta je er om ballen te pakken en op dat vlak kan ik met de ploeg goeie statistieken voorleggen in de jongste drie matchen."


Proto was overigens een tijdje het mikpunt van spot bij de spionkop van Waasland-Beveren, die de naam van Thibaut Courtois scandeerde telkens als Proto in beeld kwam. Proto, droogjes: "Het is goed dat ook deze supporters fan zijn van de Rode Duivels."


Voor de Ghanees was het zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden. "We trainen daar af en toe op", legt Acheampong uit. "Proto heeft me gezegd dat ik alert moest zijn bij de omschakeling. Het is geen toeval dat het ons voor de tweede keer lukt."

Voor het sluitstuk van Anderlecht was het al zijn vijfde assist in zijn carrière. In het seizoen 2008-2009 wist Proto ook al eens te scoren voor Germinal Beerschot.


VoetbalBelgië

acheampong proto waasland beveren rsca

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...