Weer een assist van Proto met Acheampong als afwerker

Silvio Proto zette zondag Frank Acheampong op weg naar de 0-3. Ook vorige week tegen AA Gent lanceerde de doelman van Anderlecht de snelle flankaanvaller richting een doelpunt. Zo zit Proto al aan twee assists in vier wedstrijden, toch opmerkelijk voor een keeper.


"Vroeger deed ik het vaker, zeker bij La Louvière destijds", vertelt de dertigjarige Proto in Het Laatste Nieuws. "Van den Brom wil van achteruit opbouwen en er voetballend uitkomen. Hij heeft me al een paar keer aangemaand minder vaak die lange bal te gebruiken. Maar ik kan je verzekeren dat hij vandaag het gelukkigst van allemaal was met mijn assist op Acheampong." 


"Ik kan alleen maar tevreden zijn, ook omdat we de 0 houden. Als doelman sta je er om ballen te pakken en op dat vlak kan ik met de ploeg goeie statistieken voorleggen in de jongste drie matchen."


Proto was overigens een tijdje het mikpunt van spot bij de spionkop van Waasland-Beveren, die de naam van Thibaut Courtois scandeerde telkens als Proto in beeld kwam. Proto, droogjes: "Het is goed dat ook deze supporters fan zijn van de Rode Duivels."


Voor de Ghanees was het zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden. "We trainen daar af en toe op", legt Acheampong uit. "Proto heeft me gezegd dat ik alert moest zijn bij de omschakeling. Het is geen toeval dat het ons voor de tweede keer lukt."

Voor het sluitstuk van Anderlecht was het al zijn vijfde assist in zijn carrière. In het seizoen 2008-2009 wist Proto ook al eens te scoren voor Germinal Beerschot.


VoetbalBelgië

acheampong proto waasland beveren rsca

Anderlecht: "Hopelijk komt er weer toenadering met Brussel"
Hanni scoort Doelpunt van het Jaar
Frank Boeckx grijpt net naast titel 'Doelman van het jaar'
Tielemans bekroond tot Profvoetballer van het Jaar
Titelcoach Weiler is Trainer van het Jaar
Najar en Deschacht blijven langer bij Anderlecht
Van Holsbeeck: “Leander Dendoncker zal meer opbrengen dan Youri Tielemans”
Dendoncker: "Ik moet ook aan mezelf denken"
Trebel: "Mijn integratie verliep hier razendsnel"
Vanden Stock: "Er is geen kleine kampioen"
Van Holsbeeck: "We gaan kijken of Kums naar Anderlecht wil komen"
Anderlecht in de bloemetjes gezet door Gemeente Anderlecht
BNP Paribas opnieuw sponsor Anderlecht
Anderlecht in Pot 3 bij loting Champions League
Lukasz Teodorczyk doet beter Mitrovic

Meer nieuws...