RSCA telt Waasland-Beveren uit in slotkwartier

Anderlecht heeft drie punten meegebracht uit Waasland-Beveren. Pas in het slotkwartier kon paars-wit afstand nemen, met drie doelpunten. Anderlecht prijkt nu op de vijfde plaats na een 9 op 12.

In de eerste 20 minuten had Waasland-Beveren het beste van het spel. Proto moest alert zijn op een afgeweken vrije trap van Maric, maar meer kansen kreeg de thuisploeg niet. Anderlecht ontwaakte stilaan toch uit zijn middagslaap en herstelde het evenwicht. In de slotfase pakte Acheampong uit met een flits, maar hij schoot op doelman Coosemans. Coach Van den Brom greep tijdens de rust in en bracht Tielemans en De Zeeuw voor Praet en Milivojevic.

Anderlecht kwam fel uit de kleedkamer, maar dat stormpje ging snel liggen. Aan de overkant dook Aboubacar twee keer op voor doel, maar de precisie ontbrak. De eerste echte kans na de rust was voor Suarez, maar hij schoot op Coosemans. Hij lag wel mee aan de basis van de 0-1. Hij miste op een meter van het doel zijn schot, maar de aanstormende Kljestan deed het net wel trillen. Met een snelle tegenaanval, gelanceerd door een uittrap van Proto, legden de bezoekers de match op slot. Acheampong was iedereen te snel af en klopte Coosemans met een schot in de korte hoek. Gillet kopte in de slotseconden de veel te zware 0-3-eindstand op het bord.

Goals: 74' Kljestan (0-1), 82' Acheampong (0-2), 92' Gillet (0-3)
Waasland Beveren: Coosemans, Cale (78' Blondelle), Gershon, Belhocine, Bojovic, Trickovski, Sibum, Henkens, Maric (79' Sterckx), Lebbihi, Demjan (45' Aboubakar)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté, Gillet, Kljestan, Milivojevic (45' de Zeeuw), Praet (45' Tielemans), Acheampong (87' J. Lukaku), Bruno, Suarez
Gele kaarten: 61' Cale
Scheidsrechter: Johan Verbist
Toeschouwers: 7252

Sporza

waasland beveren jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...