Van Holsbeeck: "Iedereen staat 200% achter deze transfer"

Zoals al eerder gemeld heeft Anderlecht vrijdagmiddag Aleksandar Mitrovic voorgesteld. De 18-jarige Servische spits zette zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen. Mitrovic moet bij paars-wit vooral het vertrek van Dieumerci Mbokani, Tom De Sutter en Samuel Armenteros helpen opvangen. "Ik ken mijn kwaliteiten", zegt Mitrovic.Mitrovic blijft wel nog tot eind augustus bij Partizan Belgrado, waarmee hij de barrages van de Europa League zal afwerken. Mitrovic werd onlangs nog verkozen tot de beste speler op het EK-19.
Mitrovic zal in Brussel met nummer 45 spelen.  Met zijn 5 miljoen is hij de duurste inkomende transfer van Anderlecht.Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is trots met de komst van Mitrovic, die met zijn prijskaartje van 5 miljoen euro de duurste inkomende transfer uit de geschiedenis van paars-wit wordt.
"Het was niet makkelijk. Wij hebben een budget waar we niet over willen gaan en aan het begin van de onderhandelingen sprak men over 8 à 9 miljoen euro.""Maar Mitrovic is het type speler dat we niet in eigen rangen hadden. Hij is groot en fors gebouwd, sterk met zijn hoofd en balvast. Iedereen binnen Anderlecht is overtuigd van hem. We staan niet 100% achter deze transfer, maar 200%. We scoorden vlot de afgelopen weken, maar we hadden een speler van Mitrovic nodig. Hij is groot, sterk, sterk met het hoofd en hij kan een bal bijhouden. We hebben veel jonge spelers, maar z'n type hadden we nog niet."

Sporza

vanholsbeeck mitrovic

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...