Van Holsbeeck: "Iedereen staat 200% achter deze transfer"

Zoals al eerder gemeld heeft Anderlecht vrijdagmiddag Aleksandar Mitrovic voorgesteld. De 18-jarige Servische spits zette zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen. Mitrovic moet bij paars-wit vooral het vertrek van Dieumerci Mbokani, Tom De Sutter en Samuel Armenteros helpen opvangen. "Ik ken mijn kwaliteiten", zegt Mitrovic.Mitrovic blijft wel nog tot eind augustus bij Partizan Belgrado, waarmee hij de barrages van de Europa League zal afwerken. Mitrovic werd onlangs nog verkozen tot de beste speler op het EK-19.
Mitrovic zal in Brussel met nummer 45 spelen.  Met zijn 5 miljoen is hij de duurste inkomende transfer van Anderlecht.Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is trots met de komst van Mitrovic, die met zijn prijskaartje van 5 miljoen euro de duurste inkomende transfer uit de geschiedenis van paars-wit wordt.
"Het was niet makkelijk. Wij hebben een budget waar we niet over willen gaan en aan het begin van de onderhandelingen sprak men over 8 à 9 miljoen euro.""Maar Mitrovic is het type speler dat we niet in eigen rangen hadden. Hij is groot en fors gebouwd, sterk met zijn hoofd en balvast. Iedereen binnen Anderlecht is overtuigd van hem. We staan niet 100% achter deze transfer, maar 200%. We scoorden vlot de afgelopen weken, maar we hadden een speler van Mitrovic nodig. Hij is groot, sterk, sterk met het hoofd en hij kan een bal bijhouden. We hebben veel jonge spelers, maar z'n type hadden we nog niet."

Sporza

vanholsbeeck mitrovic

Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren

Meer nieuws...