Van Holsbeeck: "Iedereen staat 200% achter deze transfer"

Zoals al eerder gemeld heeft Anderlecht vrijdagmiddag Aleksandar Mitrovic voorgesteld. De 18-jarige Servische spits zette zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen. Mitrovic moet bij paars-wit vooral het vertrek van Dieumerci Mbokani, Tom De Sutter en Samuel Armenteros helpen opvangen. "Ik ken mijn kwaliteiten", zegt Mitrovic.Mitrovic blijft wel nog tot eind augustus bij Partizan Belgrado, waarmee hij de barrages van de Europa League zal afwerken. Mitrovic werd onlangs nog verkozen tot de beste speler op het EK-19.
Mitrovic zal in Brussel met nummer 45 spelen.  Met zijn 5 miljoen is hij de duurste inkomende transfer van Anderlecht.Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is trots met de komst van Mitrovic, die met zijn prijskaartje van 5 miljoen euro de duurste inkomende transfer uit de geschiedenis van paars-wit wordt.
"Het was niet makkelijk. Wij hebben een budget waar we niet over willen gaan en aan het begin van de onderhandelingen sprak men over 8 à 9 miljoen euro.""Maar Mitrovic is het type speler dat we niet in eigen rangen hadden. Hij is groot en fors gebouwd, sterk met zijn hoofd en balvast. Iedereen binnen Anderlecht is overtuigd van hem. We staan niet 100% achter deze transfer, maar 200%. We scoorden vlot de afgelopen weken, maar we hadden een speler van Mitrovic nodig. Hij is groot, sterk, sterk met het hoofd en hij kan een bal bijhouden. We hebben veel jonge spelers, maar z'n type hadden we nog niet."

Sporza

vanholsbeeck mitrovic

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...