Mitrovic: "Ik ben klaar om Mbokani op te volgen"

Ook de speler Mitrovic zelf is bijzonder opgetogen met zijn transfer naar de Belgische recordkampioen en neemt het woord. RSC Anderlecht is de grootste club van België en geeft veel speelmogelijkheden aan jonge spelers. Ik ben zeer gelukkig met mijn overgang en ben er zeker van dat dit de juiste keuze voor mijn carrière is. Hier kan ik nog een betere speler worden,’ aldus de Servische international.


De aanvaller moet Dieumerci Mbokani doen vergeten, maar druk voelt het jonge talent niet. ‘Mbokani was een grote speler, maar ik ben klaar om hem op te volgen want ik heb er de kwaliteiten voor. Hoeveel doelpunten ik ga maken? Het maakt me niet uit hoeveel ik scoor. Het enige wat ik wil, is de ploeg zo goed mogelijk helpen,’ aldus Aleksandar Mitrovic.


Van dat hoger niveau proefde hij ook al met de Servische nationale ploeg waarmee hij België bekampte. "(lacht) Ja, toen ik tegen die grote namen moest opboksen zoals Kompany besefte ik dat ik nog hard moet werken om mijn niveau de hoogte in te krijgen. Ik heb geleerd uit die match."


Toch zal het nog even wachten worden alvorens Mitrovic zijn debuut maakt, want Partizan krijgt hem nog ter beschikking tot na de laatste Europa League-wedstrijd. Anderlecht verwacht hem op 29 augustus na die laatste match en hoopt hem tegen dan speelgerechtigd te krijgen. Paars-wit sloot ook een flinke verzekering af in het geval hij zich zou blesseren, maar de transfer is sowieso rond en zal niet meer veranderd worden. "Ik wou ook direct komen, maar Partizan wou me absoluut nog wat houden. En daarbij, ik speel nog zeker twee matchen van een hoog niveau. Dat zal Anderlecht ook ten goede komen."Met Milivojevic heeft hij alvast iemand waarmee hij zijn eigen taal kan spreken, net als met assistent Besnik Hasi, want de bijna 19-jarige is het Engels nog niet machtig. "Luka had me al verteld dat hij hier fantastisch ontvangen is geweest", knikte Mitrovic die met nummer 45 zal spelen. "Hij voelde zich hier direct thuis en ik ga daar ook geen problemen mee hebben. Met de aanwezigheid van Luka zal het ook allemaal makkelijker worden."Net als zijn idool, Didier Drogba, heeft Mitrovic ook al blijk gegeven van een gave strafschoptechniek. "Ik heb al gevraagd aan de coach om ze allemaal te mogen nemen", laat hij zijn humoristische kant zien. "En met mijn manager (Jestrovic) heb ik ook een goed voorbeeld", knipoogde hij. "Hij is trouwens ook mijn tweede idool. (lacht)"


Bekijk ook videoRSCA.be

mitrovic rsca milivojevic

Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!
Dames: Vrijdag 17 november topper Anderlecht - Standard
Jonathan Lardot fluit Moeskroen - Anderlecht
Trebel over opentraining: "Zo veel volk dat doet ons plezier"
Beric maakt indruk op training

Meer nieuws...