Kaminski: "Geld is niet de reden waarom ik bijteken"

Thomas Kaminski (21) tekent eerstdaags een sterk verbeterd contract bij Anderlecht tot 2018. "Het bestuur ziet mij als toekomstige nummer één."


Kaminski steekt niet onder stoelen of banken dat hij op meer speelgelegenheid hoopt bij Anderlecht. De jonge doelman dacht even aan vertrekken, maar de landskampioen paaide hem met een mooie contractverlenging.


"Er moeten nog wat details geregeld worden, maar het komt sowieso in orde", zegt Kaminski in Het Laatste Nieuws. "Uit de gesprekken met het bestuur heb ik afgeleid dat ze veel vertrouwen hebben in mij. Ze zien mij als de toekomstige eerste doelman. Dat doet deugd, want dat is ook mijn ambitie."Anderlecht heeft een serieuze financiële inspanning gedaan om Kaminski tevreden te stellen. "Het sportieve is voor mij het allerbelangrijkste", benadrukt de doelman. "Geld is niet de reden waarom ik bijteken. Dat ik het gevoel heb dat ik een eerlijke kans zal krijgen, heeft voor mij veel meer waarde."
Kaminski mocht nog eens spelen in de oefenmatch die Anderlecht met 1-0 verloor tegen Olympiakos. "Ik denk dat ik heb getoond dat de club op mij kan rekenen. Het is een mooi gebaar van de trainer dat ik dit soort kansen krijg. In de bekercampagne krijg ik normaal gezien ook voluit mijn kans."Het mag duidelijk zijn dat Kaminski een ambitieuze kerel is. De doelman droomt ook van het WK van volgend jaar in Brazilië. Nu Jean-François Gillet geschorst is, is de stek van derde doelman vacant. Silvio Proto liet al weten dat hij weer openstaat voor de Rode Duivels. Wilmots koos voor de oefenmatch tegen Frankrijk niet voor een Anderlecht-doelman, maar wel voor Koen Casteels. "Ik feliciteer Koen, maar ik vind het doodjammer dat ik er zelf niet bij ben", reageert Kaminski, die wel in de selectie zat voor de vorige oefenmatch tegen de VS. "Het is wel logisch dat de bondscoach kiest voor een doelman die wel matchen speelt. Daarom hoop ik ook op meer kansen bij Anderlecht."

Sporza

kaminski rsca

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...