Kaminski: "Geld is niet de reden waarom ik bijteken"

Thomas Kaminski (21) tekent eerstdaags een sterk verbeterd contract bij Anderlecht tot 2018. "Het bestuur ziet mij als toekomstige nummer één."


Kaminski steekt niet onder stoelen of banken dat hij op meer speelgelegenheid hoopt bij Anderlecht. De jonge doelman dacht even aan vertrekken, maar de landskampioen paaide hem met een mooie contractverlenging.


"Er moeten nog wat details geregeld worden, maar het komt sowieso in orde", zegt Kaminski in Het Laatste Nieuws. "Uit de gesprekken met het bestuur heb ik afgeleid dat ze veel vertrouwen hebben in mij. Ze zien mij als de toekomstige eerste doelman. Dat doet deugd, want dat is ook mijn ambitie."Anderlecht heeft een serieuze financiële inspanning gedaan om Kaminski tevreden te stellen. "Het sportieve is voor mij het allerbelangrijkste", benadrukt de doelman. "Geld is niet de reden waarom ik bijteken. Dat ik het gevoel heb dat ik een eerlijke kans zal krijgen, heeft voor mij veel meer waarde."
Kaminski mocht nog eens spelen in de oefenmatch die Anderlecht met 1-0 verloor tegen Olympiakos. "Ik denk dat ik heb getoond dat de club op mij kan rekenen. Het is een mooi gebaar van de trainer dat ik dit soort kansen krijg. In de bekercampagne krijg ik normaal gezien ook voluit mijn kans."Het mag duidelijk zijn dat Kaminski een ambitieuze kerel is. De doelman droomt ook van het WK van volgend jaar in Brazilië. Nu Jean-François Gillet geschorst is, is de stek van derde doelman vacant. Silvio Proto liet al weten dat hij weer openstaat voor de Rode Duivels. Wilmots koos voor de oefenmatch tegen Frankrijk niet voor een Anderlecht-doelman, maar wel voor Koen Casteels. "Ik feliciteer Koen, maar ik vind het doodjammer dat ik er zelf niet bij ben", reageert Kaminski, die wel in de selectie zat voor de vorige oefenmatch tegen de VS. "Het is wel logisch dat de bondscoach kiest voor een doelman die wel matchen speelt. Daarom hoop ik ook op meer kansen bij Anderlecht."

Sporza

kaminski rsca

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...