Kaminski: "Geld is niet de reden waarom ik bijteken"

Thomas Kaminski (21) tekent eerstdaags een sterk verbeterd contract bij Anderlecht tot 2018. "Het bestuur ziet mij als toekomstige nummer één."


Kaminski steekt niet onder stoelen of banken dat hij op meer speelgelegenheid hoopt bij Anderlecht. De jonge doelman dacht even aan vertrekken, maar de landskampioen paaide hem met een mooie contractverlenging.


"Er moeten nog wat details geregeld worden, maar het komt sowieso in orde", zegt Kaminski in Het Laatste Nieuws. "Uit de gesprekken met het bestuur heb ik afgeleid dat ze veel vertrouwen hebben in mij. Ze zien mij als de toekomstige eerste doelman. Dat doet deugd, want dat is ook mijn ambitie."Anderlecht heeft een serieuze financiële inspanning gedaan om Kaminski tevreden te stellen. "Het sportieve is voor mij het allerbelangrijkste", benadrukt de doelman. "Geld is niet de reden waarom ik bijteken. Dat ik het gevoel heb dat ik een eerlijke kans zal krijgen, heeft voor mij veel meer waarde."
Kaminski mocht nog eens spelen in de oefenmatch die Anderlecht met 1-0 verloor tegen Olympiakos. "Ik denk dat ik heb getoond dat de club op mij kan rekenen. Het is een mooi gebaar van de trainer dat ik dit soort kansen krijg. In de bekercampagne krijg ik normaal gezien ook voluit mijn kans."Het mag duidelijk zijn dat Kaminski een ambitieuze kerel is. De doelman droomt ook van het WK van volgend jaar in Brazilië. Nu Jean-François Gillet geschorst is, is de stek van derde doelman vacant. Silvio Proto liet al weten dat hij weer openstaat voor de Rode Duivels. Wilmots koos voor de oefenmatch tegen Frankrijk niet voor een Anderlecht-doelman, maar wel voor Koen Casteels. "Ik feliciteer Koen, maar ik vind het doodjammer dat ik er zelf niet bij ben", reageert Kaminski, die wel in de selectie zat voor de vorige oefenmatch tegen de VS. "Het is wel logisch dat de bondscoach kiest voor een doelman die wel matchen speelt. Daarom hoop ik ook op meer kansen bij Anderlecht."

Sporza

kaminski rsca

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...