Van den Brom: "Fantastische goals"

"Dit was het enige juiste antwoord na de nederlaag tegen Lokeren", zegt Anderlecht-coach John van den Brom. "Vooral de manier waarop we gespeeld hebben, geeft mij voldoening want vorige week was onze organisatie erg slecht en dat was vorig seizoen net onze kracht.""Vandaag heb ik een heel goede organisatie gezien en daardoor kwamen de extra kwaliteiten van onze spelers ook naar boven met fantastische goals tot gevolg." Voor de rust liep het nog wat stroef bij Anderlecht. "In de tweede helft ging het makkelijker, omdat het al 0-2 stond. Het is altijd even bang afwachten na de rust, maar we kwamen geconcentreerd uit de kleedkamer en scoorden ook relatief snel de 0-3."


Van den Brom blijft ondanks de zege voorzichtig. "We zijn nog steeds zoekende. Vooral op het middenveld kan het nog altijd beter. Het wordt een jaar waarin we heel veel zullen roteren, omdat we in grote wedstrijden wellicht toch anders gaan spelen."


"Er zijn vijf à zes spelers voor drie posities. Het blijft zoeken naar de juiste formatie en de juiste spelers op een bepaald moment. Met Milivojevic erbij hebben we meer opties om met de punt naar achteren te spelen." Mbemba speelde weer een sterke partij als vervanger van Kouyaté. "Ik ben niet ongerust dat Kouyaté weggaat en denk ook dat hij blijft, maar het stelt me wel tevreden dat Mbemba het weer zo goed gedaan heeft."


"Daardoor moeten we ook niet meer op zoek naar een vervanger, mocht Kouyaté of Nuytinck wegvallen. Met Dendoncker, Heylen en Mbemba hebben we drie jongeren achter de hand die al laten zien hebben dat ze het niveau aankunnen."

Sporza

vandenbrom cercle rsca

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...