Van den Brom: "Fantastische goals"

"Dit was het enige juiste antwoord na de nederlaag tegen Lokeren", zegt Anderlecht-coach John van den Brom. "Vooral de manier waarop we gespeeld hebben, geeft mij voldoening want vorige week was onze organisatie erg slecht en dat was vorig seizoen net onze kracht.""Vandaag heb ik een heel goede organisatie gezien en daardoor kwamen de extra kwaliteiten van onze spelers ook naar boven met fantastische goals tot gevolg." Voor de rust liep het nog wat stroef bij Anderlecht. "In de tweede helft ging het makkelijker, omdat het al 0-2 stond. Het is altijd even bang afwachten na de rust, maar we kwamen geconcentreerd uit de kleedkamer en scoorden ook relatief snel de 0-3."


Van den Brom blijft ondanks de zege voorzichtig. "We zijn nog steeds zoekende. Vooral op het middenveld kan het nog altijd beter. Het wordt een jaar waarin we heel veel zullen roteren, omdat we in grote wedstrijden wellicht toch anders gaan spelen."


"Er zijn vijf à zes spelers voor drie posities. Het blijft zoeken naar de juiste formatie en de juiste spelers op een bepaald moment. Met Milivojevic erbij hebben we meer opties om met de punt naar achteren te spelen." Mbemba speelde weer een sterke partij als vervanger van Kouyaté. "Ik ben niet ongerust dat Kouyaté weggaat en denk ook dat hij blijft, maar het stelt me wel tevreden dat Mbemba het weer zo goed gedaan heeft."


"Daardoor moeten we ook niet meer op zoek naar een vervanger, mocht Kouyaté of Nuytinck wegvallen. Met Dendoncker, Heylen en Mbemba hebben we drie jongeren achter de hand die al laten zien hebben dat ze het niveau aankunnen."

Sporza

vandenbrom cercle rsca

Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos

Meer nieuws...