"Tielemans zijn mentatiteit is schitterend"

Tielemans toonde tegen Lokeren zijn klasse, durf en vista. Iets wat zowel Kljestan als zeker De Zeeuw voor hem lieten afweten. Nu is het nog niet zeker dat Kljestan klaar zal raken voor de wedstrijd, maar Milivojevic zal wel beschikbaar zijn. John van den Brom twijfelde echter nog om hem meteen voor de leeuwen te gooien. Wat de kansen van Tielemans enkel doet stijgen.


De 16-jarige middenvelder zal dit seizoen slechts met mondjesmaat aan het woord worden gelaten. Persverantwoordelijke David Steegen liet al weten dat Tielemans met dezelfde voorzichtigheid behandeld zal worden als Romelu Lukaku, de man die hem voorging om als 16-jarige te worden beschouwd als grootste talent van Neerpede. Uit alle hoeken klinkt echter dat Tielemans zeker niet zal gaan zweven. "Hij trainde deze week zelfs extra om te werken aan zijn mindere punten", aldus John van den Brom. "Hij zal zich zeker niet gek laten maken. Hij zit heel goed in elkaar."


En de Nederlander zal ook niet twijfelen om indien nodig Tielemans in de ploeg te droppen. "Zeker niet", zei hij met klem. "Hij heeft het bewezen. Hij verdiende al de lof die hij deze week kreeg. Al vind ik het spijtig dat de prestatie van Chancel Mbemba daardoor wat naar de achtergrond verdween."


Maar terug naar de wedstrijd van vanavond. "Ik weet het zelf ook nog niet", zei Van den Brom. "Hij is een serieuze optie. Ik kijk niet naar leeftijd. Hij zal zeker zijn minuten maken dit seizoen, dat heb ik eerder al gezegd. Zijn mentaliteit is schitterend."Voetbalkrant

tielemans rsca vandenbrom

Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!
Dames: Vrijdag 17 november topper Anderlecht - Standard
Jonathan Lardot fluit Moeskroen - Anderlecht
Trebel over opentraining: "Zo veel volk dat doet ons plezier"
Beric maakt indruk op training

Meer nieuws...