"Tielemans zijn mentatiteit is schitterend"

Tielemans toonde tegen Lokeren zijn klasse, durf en vista. Iets wat zowel Kljestan als zeker De Zeeuw voor hem lieten afweten. Nu is het nog niet zeker dat Kljestan klaar zal raken voor de wedstrijd, maar Milivojevic zal wel beschikbaar zijn. John van den Brom twijfelde echter nog om hem meteen voor de leeuwen te gooien. Wat de kansen van Tielemans enkel doet stijgen.


De 16-jarige middenvelder zal dit seizoen slechts met mondjesmaat aan het woord worden gelaten. Persverantwoordelijke David Steegen liet al weten dat Tielemans met dezelfde voorzichtigheid behandeld zal worden als Romelu Lukaku, de man die hem voorging om als 16-jarige te worden beschouwd als grootste talent van Neerpede. Uit alle hoeken klinkt echter dat Tielemans zeker niet zal gaan zweven. "Hij trainde deze week zelfs extra om te werken aan zijn mindere punten", aldus John van den Brom. "Hij zal zich zeker niet gek laten maken. Hij zit heel goed in elkaar."


En de Nederlander zal ook niet twijfelen om indien nodig Tielemans in de ploeg te droppen. "Zeker niet", zei hij met klem. "Hij heeft het bewezen. Hij verdiende al de lof die hij deze week kreeg. Al vind ik het spijtig dat de prestatie van Chancel Mbemba daardoor wat naar de achtergrond verdween."


Maar terug naar de wedstrijd van vanavond. "Ik weet het zelf ook nog niet", zei Van den Brom. "Hij is een serieuze optie. Ik kijk niet naar leeftijd. Hij zal zeker zijn minuten maken dit seizoen, dat heb ik eerder al gezegd. Zijn mentaliteit is schitterend."Voetbalkrant

tielemans rsca vandenbrom

Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos

Meer nieuws...