Van Holsbeeck: "Ik schat Milivojevic hoger in dan Biglia"

Eerder vanmiddag stelde RSC Anderlecht aanwinst Luka Milivojevic voor aan pers en publiek. Herman Van Holsbeeck toonde zich alvast een tevreden man. "Ik schat Milivojevic hoger in dan Lucas Biglia."Herman Van Holsbeeck was uitermate opgetogen dat Anderlecht Luka Milivojevic voor vijf jaar kon strikken. "Hij kan ondanks zijn jonge leeftijd één van de patrons worden", vertelde de manager.
Van Holsbeeck werkte geduldig aan de transfer. "De eerste vraagprijs van Rode Ster Belgrado was te hoog, daardoor zijn we even de piste Dos Santos gevolgd. Maar nu hebben de prijzen zich wat genormaliseerd en daardoor konden we hem wel halen. Hij moet de ploeg evenwicht bijbrengen. Hij is nog maar 22, maar heeft al heel wat ervaring en is al twee jaar A-international van Servië. Hij vult het profiel in dat we ontbraken: hij is kopbalsterk, krachtig, kan een goaltje meepikken en kan het team leiden", zei Van Holsbeeck. "Ik denk dat we een stukje van de puzzel gevonden hebben. En één van de steunpilaren voor de volgende jaren."
En ook hij bevestigde dat Milivojevic geen nieuwe Biglia is. "Het probleem met Biglia was dat hij op het einde het spel monopoliseerde", verklaart de paars-witte manager zich. "Alle ballen gingen via hem. Ik kan u verzekeren dat Milivojevic een heel ander type is. Iets minder technisch misschien, maar zijn adelbrieven zijn veel beter. Biglia zijn statistieken als centrale middenvelder waren mager, maar Luka pikt geregeld zijn goal mee. Hij kan ook trappen vanuit de tweede lijn."


En Milivojevic krijgt alvast wat druk mee. "Het is de eerste keer in mijn carrière als manager hier dat er unanimiteit is over een speler in het bestuur. Dat wil wat zeggen. We hebben hem ook een heel seizoen gevolgd, zowel op matchen als op trainingen. Talent hebben we genoeg, dat hebben jullie zondag ook gezien. We hebben nu ook iemand die zowel jong als leider is. Maar hij krijgt van ons de tijd om zich in te passen."
Belgiumsoccer.be

milivojevic rsca vanholsbeeck

Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen

Meer nieuws...